Loading...

Το νησί του καλού φαγητού σε περιμένει και φέτος για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Οι ξακουστές παραλίες του και πάνω από όλα τα πιάτα τα οποία πουθενά αλλού δεν θα σου αφήσουν την ίδια γεύση στον ουρανίσκο θα γίνουν η αφορμή να την επιλέξεις . Το νησί γεμάτο με ταβέρνες και ουζερί προσφέρει μεσογειακή κουζίνα με φρέσκα θαλασσινά. Πολλές οι επιλογές και δύσκολο να περιοριστείς. Εδώ θα βρεις ποια πιάτα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αν βρεθείς στην Αλόννησο !

Τονοσαλάτα Αλοννήσου

Ο τόνος Αλοννήσου είναι γνωστός και θεωρείται από του πιο ποιοτικούς τόνους στον κόσμο. Το μαγείρεμα και η διατήρηση του αποτελούν απασχόληση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού του νησιού. Το καλύτερο πιάτο που μπορείς να παραγγείλεις για να καταλάβεις τι σημαίνει τόνος Αλοννήσου είναι η τονοσαλάτα . Πρόκειται για ένα πιάτο που υπάρχει στα περισσότερα εστιατόρια και ταβέρνες του νησιού και χρησιμοποιούν φρέσκο τόνο στα περισσότερα από αυτά . Ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης του τόνου στην Αλόννησο θα αλλάξεις γνώμη.

Τυρόπιτα Αλοννήσου

Μπορεί να ακούγετε παράξενο το γεγονός να πας σε ένα νησί και να σου προτείνουν να δοκιμάσεις τυρόπιτα αντί για κάποιο θαλασσινό πιάτο ωστόσο μόνο αν δοκιμάσεις την τυρόπιτα Αλοννήσου θα καταλάβεις γιατί την συνιστούν όλοι όσοι ρωτήσεις στο νησί . Είναι η ιδανική πρόταση για πρωινό και όχι μόνο . Θα την βρεις πολύ εύκολα σε όποια ταβέρνα επιλέξεις να πας και μπορείς να τους ζητήσεις να σου προσθέσουν από πάνω και μέλι το οποίο της δίνει μία πιο ιδιαίτερη γεύση .

Σκορπίνα λεμονάτη

Ένα από τα πιο φημισμένα και παραδοσιακά πιάτα του νησιού. Σερβίρεται σχεδόν παντού και είναι ένα πιάτο που δύσκολα θα βρείτε εκτός Αλοννήσου . Το λεμονάτο σου αφήνει μια διακριτική γεύση αλμύρας στον ουρανίσκο σου και όντας συνήθως φρέσκια και τρυφερή αποτελεί ένα πιάτο που θα θελήσεις οπωσδήποτε να ξαναδοκιμάσεις .

Αστακομακαρονάδα Αλοννήσου.

Το πιο διαδεδομένο ίσως θα λέγαμε πιάτο του νησιού . Η Αλόννησος πέρα από τον ποιοτικό τόνο διαθέτει και τους φημισμένους αστακούς της. Η αστακομακαρονάδα αποτελεί σήμα κατατεθέν της κουζίνας του νησιού και το φημισμένο αυτό πιάτο δεν λείπει από κανένα κατάλογο . Τέτοιο φρέσκο αστακό δεν πρόκειται να φας πουθενά άλλου. Για να δείτε να φθηνότερα πακέτα για Αλόννησο πατήστε εδώ : http://www.18-24.gr/destination/107