Ναυάγιο Αλόννησου ένα από τα »κρυμμένα» αξιοθέατα των σποράδων


Loading...

Το στολίδι των Σποράδων σε περιμένει και αυτό το καλοκαίρι να χαλαρώσεις και να βυθιστείς στις καταγάλανες και πεντακάθαρες παραλίες του. Η Αλόννησος ωστόσο γνωστή για το καλό φαγητό , τις πεντακάθαρες παραλίες διαθέτει αξιοθέατα και παραλίες δυσπρόσιτες και πολύ ενδιαφέρουσες. Παρακάτω σας προτείνουμε τρεις τέτοιες παραλίες. Το λεγόμενο Ναυάγιο Περιστέρας , η μπλε σπηλιά καθώς και απομονωμένες και πεντακάθαρες παραλίες στην νήσο Περιστέρας .

Ναυάγιο Περιστέρας

Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα ναυάγια αφού ανακαλύφθηκε το 1985. Το ναυάγιο βρίσκετε στην νήσο Περιστέρα η οποία ανήκει διοικητικά στην Αλόννησο . Η νήσος δεν κατοικείται επομένως η πρόσβαση είναι εφικτή με καΐκι . Στην Αλόννησο υπάρχει πληθώρα από ημερήσιες κρουαζιέρες οι οποίες πηγαίνουν τους επιβάτες σε διάφορες παραλίες κάποιες από αυτές τις κρουαζιέρες πηγαίνουν και στο ναυάγιο . Δεν υπάρχει κάποια παραλία στο σημείο που βρίσκετε το ναυάγιο οπότε τα καΐκια σταματούν κοντά στο ναυάγιο ώστε να κολυμπήσουν όσοι επιθυμούν δίπλα του , μία εμπειρία που αν πας Αλόννησο πρέπει να ζήσεις.

Μπλέ σπηλιά

Η Μπλέ σπηλιά βρίσκετε στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και λέγεται μπλέ λόγω του χρώματος της . Πρόκειται για μία μικρή σπηλιά στην οποία δεν υπάρχει κανένας τρόπος πρόσβασης παρά μόνο με καΐκι είτε με κάποια ημερήσια κρουαζιέρα που να πηγαίνει εκεί από το πατητήρι το λιμάνι της Αλόννησου . Εάν δεν φυσάει ώστε να σηκώσει κύμα οι κρουαζιέρες σταματάνε μέσα και αφήνουν τους επιβάτες να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά της σπηλιάς.

Περιστερά

Η νήσος αυτή βρίσκετε απέναντι από το νησί λίγα μόλις ναυτικά μίλια είναι ακατοίκητο καταπράσινο και με κρυστάλλινα νερά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να την επισκεφτεί κανείς εκτός από κρουαζιέρα και αυτό το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Διαθέτει μία παραλία στην οποία πηγαίνουν κάποιες ημερήσιες κρουαζιέρες και μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να κάνει μία βουτιά στην πανέμορφη νήσο . Για να δείτε τα πιο οικονομικά πακέτα για Αλόννησο πατήστε εδώ http://www.18-24.gr/destination/107