Παρίσι: Σκέτη Απόλαυση!!!!


Loading...

Η γαλλική κουζίνα είναι μια από τις πιο διάσημες παγκοσμίως !!!! Παραδοσιακή, πολυεθνική και εκλεπτυσμένη αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευσης καθώς επηρέασε τις γευστικές επιλογές και συνήθειες σε όλο τον κόσμο. Κάποτε είχε πει ένας Γάλλος συγγραφέας «Τα πάντα στη Γαλλία τελειώνουν με αυτό τον τρόπο. Τα πάντα. Γάμοι, βαφτίσια, μονομαχίες, κηδείες, διπλωματικές υποθέσεις- τα πάντα αποτελούν πρόσχημα για ένα καλό δείπνο».

Κρεμμυδόσουπα !!!

Ακαταμάχητα χειμωνιάτικη συνταγή , η κρεμμυδόσουπα είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές παγκοσμίως συνταγές . Πολύ απλή και εύκολη συνάμα νόστιμη και χορταστική , ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Σερβίρεται συνήθως σε πορσελάνινη κούπα κι από πάνω μια ψημένη μπαγκέτα με λιωμένο τυρί.

Κόκορας κρασάτος (Coq au Vin)!!!

Ίσως η πιο ασφαλής και νόστιμη επιλογή της γαλλικής κουζίνας. Επειδή είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί στην αγορά κόκορας την συναντάμε συνήθως με κοτόπουλο. Μια σχετικά εύκολη συνταγή με πολύ κόκκινο κρασί, για να μαλακώσει ο κόκορας και να φτάσει το άρωμα μέχρι το.. κόκαλο , βούτυρο, ζωμό κρέατος και μπέικον. Ένα πιάτο που, αν ταξιδέψετε στην Γαλλία, θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε...

Μπουγιαμπέσα (Bouillabaisse)!!!

Η Bouillabaisse λοιπόν, η αλλιώς μπουγιαμπέσα είναι μια κλασσική γαλλική σούπα με ψάρι. Περιλαμβάνει 4 διαφορετικά είδη ψαριού και θαλασσινών τα οποία όμως δεν προστίθενται μαζί άλλα διαδοχικά για να παραμείνει η σάρκα τους κρουστή και η γεύση τους ευδιάκριτη. Τα μπαχαρικά όπως το σαφράν και η δάφνη είναι αυτά που της δίνουν ένα ξεχωριστό άρωμα... Όποιος αγαπάει τα θαλασσινά θα πρεπει να την δοκιμάσει....

Ratatouille!!!

Μια συνταγή τόσο δημοφιλής που έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι το δικό μας αντίστοιχο μπριάμ. Πολύ εύκολη συνταγή με απλά υλικά όπως μελιτζάνα, κολοκυθάκι, ντομάτα και σκόρδο. Σερβίρεται κρύο ή ζεστό είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως, η επιλογή δική μας σίγουρα όμως θα την απολαύσετε.

Steak Tartare!!!

Ένα αμφιλεγόμενο πιάτο που ή το αγαπάς ή το μισείς (πράγμα δύσκολο αφού πολλοί δεν το δοκιμάζουν καν). Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το steak tartare είναι "πρόγονος" του σημερινού hamburger. Στην ουσία είναι ένα ωμό φιλέτο μοσχαριού, χοντροαλεσμένο, αναμεμιγμένο με πολλά μπαχαρικά, φρέσκο κρεμμύδι, ωμό αυγό και λάδι.