Τα 7 σημεία της Βουδαπέστης που θα σας εντυπωσιάσουν!


Loading...

"Η Βασίλισσα του Δούναβη", όπως έχει χαρακτηριστεί η πόλη της Βουδαπέστης, αποτελεί την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Buda, της Obuda και της Pest, το 1873. Είναι μια πανέμορφη πόλη, που χωρίζεται στα δύο από το Δούναβη. Στη δυτική όχθη βρίσκεται η Buda, ενώ στην ανατολική η Pest. Θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή, καθώς είναι γεμάτη με εντυπωσιακά αξιοθέατα!

Κάστρο της Βούδα

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα της Ευρώπης, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, καθώς εκεί ιδρύθηκε επίσημα η Βουδαπέστη. Είναι γνωστό και ως Κάστρο του Λόφου, λόγω της τοποθεσίας του. Το Κάστρο βρίσκεται στα 48 μέτρα πάνω από την όχθη του Δούναβη, προσφέροντας έτσι μια εντυπωσιακή θέα του ποταμού.

Πύργος των Ψαράδων

Ένα χαρακτηριστικό σημείο του Κάστρου με θέα, που κόβει την ανάσα, είναι ο Πύργος των Ψαράδων. Ο Πύργος πήρε το όνομα του από τους ψαράδες και την ψαραγορά, που πραγματοποιούνταν εκεί στα χρόνια του Μεσαίωνα. Αποτελείται από 7 πύργους, που συμβολίζουν τις 7 φυλές των Μαγυάρων, που ήρθαν στην Ουγγαρία το 1896.

Αλυσιδωτή Γέφυρα

Είναι η πρώτη γέφυρα, που χτίστηκε με σκοπό να ενώσει τη Buda με την Pest. Από εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη θέα του Δούναβη, τις υπόλοιπες 8 γέφυρες, που συνδέουν τις δύο πλευρές της πόλης, αλλά και τα ωραιότερα σημεία της Pest. Θεωρείται σύμβολο της Ουγγρικής ελευθερίας, καθώς η δημιουργία της πυροδότησε μια οικονομική ανάπτυξη, που οδήγησε τη Βουδαπέστη στο χρυσό της αιώνα. Η γέφυρα υπέστη πολλές καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, επισκευάστηκε και εγκαινιάστηκε ξανά το 1949.

Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας

Εμπνευσμένο από το Αγγλικό Κοινοβούλιο, το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας βρίσκεται στις όχθες της Pest, απέναντι από το Κάστρο της Βούδα. Πρόκειται για ένα κτίριο νεογοτθικού ρυθμού, το οποίο, όταν είχε κτιστεί, ήταν το μεγαλύτερο κοινοβούλιο του κόσμου. Είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς φωταγωγείται με έναν υπέροχο τρόπο,που τονίζει τη μεγαλοπρέπεια του.

Βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά κτίρια της χώρας και χρειάστηκαν 50 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Είναι μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Στέφανο, ο οποίος ήταν ο πρώτος Χριστιανός Βασιλιάς της χώρας κι εκείνος, που ίδρυσε το Βασίλειο της Ουγγαρίας. Στο παρεκκλήσι βρίσκεται το χέρι του Αγίου Στεφάνου και στο καμπαναριό θα συναντήσετε τη μεγαλύτερη καμπάνα της χώρας, με βάρος 9 τόνων. Ένα ακόμη σημείο της πόλης, που προσφέρει μια πανέμορφη θέα, που μαγεύει τον επισκέπτη.

Πλατεία των Ηρώων

Στην Πλατεία των Ηρώων ο επισκέπτης θα δει ένα συγκρότημα αγαλμάτων, γνωστό και ως Μνημείο της Χιλιετίας. Ανάμεσα στα αγάλματα υπάρχουν οι Αρχηγοί των 7 φυλών των Μαγυάρων, καθώς και άλλες σημαντικές προσωπικότητες της ουγγρικής ιστορίας, όπως ο Άγιος Στέφανος. Στο κέντρο της πλατείας υπάρχει η Στήλη της Χιλιετίας, της οποίας την κορυφή κοσμεί το άγαλμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, ως σύμβολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Μπροστά από τη στήλη βρίσκεται ένα κενοτάφιο αφιερωμένο στη μνήμη όλων των εθνικών ηρώων, που πολέμησαν για την Ουγγαρία.

Λόφος του Γκέλλερτ

Ο Λόφος του Γκέλλερτ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέρη για εκδρομές, λόγω της μικρής του απόστασης από την πόλη. Έχει πάρει το όνομά του από τον Επίσκοπο Γκέλλερτ, ο οποίος διέδωσε το Χριστιανισμό στην Ουγγαρία και στο λόφο υπάρχει το άγαλμά του. Ένα άλλο άγαλμα, που υπάρχει εκεί είναι το Άγαλμα της Ελευθερίας, που είναι ορατό από κάθε σημείο της πόλης και πρόκειται για το άγαλμα μίας γυναίκας, που κρατάει ένα φτερό φοίνικα. Στην κορυφή του λόφου είχε κτιστεί ένα φρούριο με σκοπό να ελέγχει ολόκληρη την πόλη. Σήμερα, μια βόλτα εκεί θα σας ανταμείψει και μόνο με την καταπληκτική του θέα. Αν θέλετε να επισκεφθείτε τη μαγευτική Βουδαπέστη, βρείτε τις καλύτερες προσφορές μόνο εδώ: http://www.18-24.gr/destination/18