Loading...

Στα βόρεια του νομού Πέλλας, βρίσκεται το όρος Βόρας, το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας,με υψηλότερη κορυφή το Καϊμάκτσαλαν (στα 2.524! μέτρα), το όνομά του οποίου σημαίνει "Γη απαλή σαν κρέμα"! Στο Καϊμάκτσαλαν λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο κατά τους χειμερινούς μήνες, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες. Κατάλευκο, παχύ χιόνι, γαλάζιος ουρανός και πολικές θερμοκρασίες, συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο, που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο!

Δραστηριότητες

Για τους λάτρεις των δραστηριοτήτων, στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν, λειτουργούν 14 πίστες σκι με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας, οι οποίες καλύπτουν κάθε απαίτηση, ενώ για τη μετάβαση σας στις πίστες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα 6 lift που διαθέτει το χιονοδρομικό. Εάν ωστόσο δεν γνωρίζετε σκι, στις εγκαταστάσεις του κέντρου, θα βρείτε σχολές σκι και snowboard, οι οποίες στελεχώνονται από καταρτισμένους και έμπειρους εκπαιδευτές, ενώ παράλληλα μπορείτε να νοικιάσετε τον εξοπλισμό σας ή να αγοράσετε έναν, από το κατάστημα που λειτουργεί στο χιονοδρομικό κέντρο. Επιπλέον, οργανώνονται διαδρομές και πεζοπορίες από τον ορειβατικό σύλλογο της περιοχής στο κοντινό Μαύρο Δάσος, στην ανατολική πλευρά του βουνού, στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε, κατόπιν συνεννόησης με τον σύλλογο, ώστε να θαυμάσετε τη βλάστηση του όρους και να παρατηρήσετε από κοντά τα έλατα και τις οξιές, που μοιάζουν να έχουν σκαρφαλώσει στην πλαγιά.

Εγκαταστάσεις

Αφού απολαύσετε το χιόνι, έρχεται η κατάλληλη στιγμή για να ξεκουραστείτε στο καφέ του χιονοδρομικού κέντρου. Μέσα στο ζεστό του περιβάλλον, μπορείτε να χαλαρώσετε μια μια καυτή κούπα καφέ ή ένα ποτό, απολαμβάνοντας παράλληλα το χιονισμένο τοπίο από τα μεγάλα τζάμια. Επίσης, θα βρείτε και μικρά γεύματα, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εγκαταστάσεων.

Το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Στην κορυφή του Καϊμάκτσαλαν, σε υψόμετρο 2.524 μέτρων, βρίσκεται το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία. Χτισμένο το 1920, αποτελεί χαρακτηριστικό του όρους όλα αυτά τα χρόνια. Πνιγμένο στο χιόνι, μοιάζει να έχει κατασκευαστεί απο πάγο, δίνοντας έτσι μια επιβλητική διάσταση στο μικρό αυτό κτίσμα. Είναι ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής, που σίγουρα αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να επισκεφθείτε. Ακόμη, η θέα απο το ψηλότερο αυτό σημείο του βουνού κόβει την ανάσα, καθώς διακρίνεται μέχρι και ο θερμαικός κόλπος, στο βάθος του ορίζοντα!

Ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος

Φυσικά, δεν υπάρχει ιδανικότερος τρόπος για να κλείσετε την εκδρομή σας, από μια βόλτα στον παλιό Άγιο Αθανάσιο. Το μικρό, γραφικό χωριουδάκι, βρίσκεται δίπλα στο χιονοδρομικό κέντρο, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Πλακόστρωτα σοκάκια, στενά δρομάκια και πανέμορφα σπίτια, που μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν μόλις από παραμύθι, δένουν μαγικά με το χιονισμένο τοπίο, δημιουργώντας μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Εκεί, θα βρείτε πολλά εστιατόρια, καφέ αλλά και μπαρ, τα οποία λειτουργούν συνεχώς και είναι πάντοτε πρόθυμα να σας εξυπηρετήσουν. Θα δοκιμάσετε κάποια από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά φαγητά, θα ζεσταθείτε δίπλα στο τζάκι (υπάρχει ένα σε όλα σχεδόν τα εστιατόρια και καφέ!) και θα βγάλετε πανέμορφες φωτογραφίες!!! Τα φθηνότερα πακέτα για το Καϊμακτσαλάν θα τα βρείτε μόνο εδώ: http://www.18-24.gr/destination/85