Γλυκές αποδράσεις στη Βιέννη !


Loading...

Ένας από τους ομορφότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς αποτελεί η αυστριακή πρωτεύουσα, η Βιέννη. Εκτός από τα αξιοθέατα της που ξεχειλίζουν από ιστορία, η Βιέννη είναι γεμάτη ζαχαροπλαστεία αφού τα γλυκά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αυστριακής καθημερινότητας. Αν λοιπόν βρεθείτε στην πόλη αυτή μη παραλείψετε να δοκιμάσετε μερικά από τα πιο γνωστά γλυκά παγκοσμίως!!!!

"Sacher Torte"

Το πιο γνωστό βιεννέζικο γλυκό, το Saher torte, πρωτοεμφανίστηκε το 1832 και από τότε κανένα άλλο γλυκό σοκολάτας δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Η βελούδινη αφή της, η σοκολατένια γεύση της σε συνδυασμό με τη μαρμελάδα βερίκοκο ενδιάμεσα της σοκολάτας κι η επικάλυψη της με μαύρη σοκολάτα θα σας απογειώσει. Το γλυκό αυτό μπορείτε να το βρείτε στο κλασικό βιενέζικο καφέ “Café Saher”, που βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης, διακοσμημένο με μια υψηλή κι ιδιαίτερη αισθητική, ιδανικό για απογευματινό καφεδάκι.

"Mozartkugel"

Οι πασίγνωστες σοκολάτες Mozart δεν μπορούν να λείπουν από τη λίστα με τα παραδοσιακά γλυκά της Βιέννης. Είναι μικρές σοκολατένιες μπαλίτσες γεμιστές με μάρζιπαν (φρούτα), νουγκατίνα ή μαύρη σοκολάτα. Φτιάχτηκε από τον Paul Furst το 1890 στο Σάλτζμπουργκ. Η αρχική της κατασκευή ήταν με γέμιση πιστάτσιο. Αργότερα οι σοκολάτες αυτές ονομάστηκαν “Wolfgang Amadeus Mozart” προς τιμή του γνωστού συνθέτη του Σάλτζμπουργκ.

"Dobostorte"

Ένα άλλο λαχταριστό κέικ είναι η “Dobostorte”. Αποτελείται από πολλές στρώσεις παντεσπάνι και κρέμα βουτύρου σοκολάτας. Από πάνω περιχύνεται ένα πολύ γλυκό γλάσο καραμέλας και γύρω – γύρω υπάρχουν μικρά κομματάκια από ξηρούς καρπούς. Έχει πλούσια υφή και υπέροχη γεύση. Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1885 στην Έκθεση της Βουδαπέστης όπου ο αυτοκράτορας της Αυστρίας Franz Joseph και η γυναίκα του Elisabeth το δοκίμασαν πρώτοι και το έκαναν γνωστό σε όλη την Ευρώπη.

"Struddel"

Τα γλυκά στρουντέλ “Strudel” κατασκευάζεται με ζύμη σφολιάτα και έχει γέμιση. Έχει ως βάση το μήλα και την κανέλα. Συνήθως έχουν γέμιση μήλου, τυριού, κρέμα γάλακτος, κερασιού ή βερίκοκου. Κάποιοι υποστήριζαν ότι οι ρίζες του γλυκού ανάγονται στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και γύρω στο 19ο αιώνα υιοθετήθηκε από την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία, όμως έχει βρεθεί συνταγή στρουντέλ από το 1696 σε χειρόγραφο στη βιβλιοθήκη της Βιέννης. Για να δείτε τα οικονομικότερα πακέτα για τη Βιέννη, μπείτε εδώ: http://www.18-24.gr/destination/72