24 αξέχαστες ώρες στην Βουδαπέστη.


Loading...

Μια πρόταση είναι αρκετή για να περιγράψει την εμπειρία μου στην πόλη αυτή. Δεν υπάρχει πιο όμορφη πόλη στον πλανήτη. Θα μπορούσα να ζήσω εκεί για πάντα. Χρειάζεσαι πολλές μέρες για να τα δεις όλα, αλλά από το τίποτα έστω και 24 ώρες είναι αρκετές. Μιλάμε για μια πόλη που σε μαγεύει και σε αφήνει άφωνο σε κάθε βήμα. Δεν είναι τυχαίο που είναι ο αγαπημένος προορισμός πολλών, αλλά ούτε που οι τουρίστες της πόλης αυξάνονται κάθε χρόνο. Υπάρχουν κάποια κλασικά μνημεία που επισκέπτονται όλοι αλλά ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε κάτι διαφορετικό. Όπως και να χει θα πρέπει να οργανώσετε σωστά τον χρόνο σας αν ποτέ τύχει να επισκεφτείτε την πόλη έστω και για μια ημέρα. Εγώ είμαι εδώ για να σας ενημερώσω σχετικά με αυτά που έκανα κατά την δική μου επίσκεψη. Μπορεί να σας φανεί δύσκολο να χωρέσουν σε μια μέρα, όμως να ξέρετε πως εγώ το κατάφερα, άρα μπορείτε και εσείς. Αν υπάρχει θέληση, όλα γίνονται.

Τα λουτρά

Όποια εποχή και να πάτε δεν πρέπει να παραλείψετε τα λουτρά της Βουδαπέστης. Η εμπειρία μου; Η καλύτερη. Μακάρι να μπορούσα να κάτσω κι άλλη ώρα εκεί. Ένας χώρος τρομερά μεγάλος που μόνο που το βλέπεις τρελένεσαι.

Κρουαζιέρα στο Δούναβη

Ο Δούναβης είναι κάτι μοναδικό. Είναι το σήμα κατατεθέν της χώρας και επιβάλλεται να κάνεις μια κρουαζιέρα και να δεις την πόλη από την πλευρά αυτή. Μπορεί να σας βγει ακριβά η κρουαζιέρα αυτή αλλά όπως και να χει αξίζει τον κόπο.

Central Market Hall

Ακόμα και να μην θέλετε να ψωνίσετε τοπικά μπαχαρικά, λαχανικά ή άλλα φαγώσιμα πρέπει να πάτε έστω για μια βόλτα. Είχα χαθεί σε αυτό το μεγάλο παζάρι για περίπου 3 ώρες και δε ήθελα να φύγω.. Ένιωθα σαν ντόπια, κοιτούσα με ένα απίστευτο χαμόγελο τα πάντα γύρω μου και ήμουν ευτυχισμένη.

Η γέφυρα Chain

Αξίζει να περπατήσετε την γέφυρα και με το παραπάνω. Και ο κύριος λόγος είναι ένας. Θα έχετε θέα τον Δούναβη με όλες τις γέφυρες και όλα τα μαγευτικά σημεία της Πέστης.