Loading...

Ένα από τα βορειότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους και πιθανόν το πιο κοσμοπολίτικο, η Κέρκυρα, αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για διακοπές. Ιδανική περίοδος για να ταξιδέψετε εκεί είναι το Πάσχα, οπότε θα δείτε και το έθιμο με τις κανάτες ή το καλοκαίρι, προκειμένου να επισκεφθείτε τις πανέμορφες παραλίες της! Το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, που κυριαρχεί στην πόλη, τα αμέτρητα αξιοθέατα του νησιού και τα πεντανόστιμα παραδοσιακά φαγητά των Κερκυραίων, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν αυτό το νησί από τα υπόλοιπα! Και καθώς το Ιόνιο φημίζεται για τα πεντακάθαρα νερά του, η Κέρκυρα βρίσκεται εκεί για να επιβεβαιώσει αυτό το γεγονός με τις εντυπωσιακές ακτές της.

Canal' d amour

To Canal' d amour ή αλλιώς κανάλι της αγάπης, είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Κέρκυρας, η οποία έχει διαμορφωθεί εξ'ολοκλήρου με φυσικό τρόπο. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εξαιρετικά εύκολη καθώς προσεγγίζεται με αυτοκίνητο. Σε μια επίσκεψη εκεί, θα συναντήσετε πολλά μικρά κανάλια με γαλαζοπράσινα, σμαραγδένια νερά, κολπίσκους και μικρές σπηλιές, τα οποία μάλιστα είναι ως επί το πλείστον προσβάσιμα! Παράλληλα, διαθέτει και μια μικρή αλλά άκρως εντυπωσιακή παραλία με σκουρόχρωμη άμμο και ήρεμα, διάφανα νερά.

Γλυφάδα

Ίσως η δημοφιλέστερη παραλία του νησιού, η Γλυφάδα είναι γνωστή για τα πολλά beach bar που βρίσκονται εκεί, καθώς επίσης και για τα θαλάσσια σπορ που διαθέτει. Πεντακάθαρα νερά και λεπτή άμμος, σε συνδυασμό με τα καταπράσινα δέντρα που βρίσκονται στους λόφους γύρω από την παραλία, την τοποθετούν δικαίως πολύ ψηλά στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Επιπλέον, είναι πλήρως οργανωμένη και ενώ συνήθως έχει πολύ κόσμο, διαθέτει μια αρκετά απομονωμένη πλευρά στο νότιο άκρο της, την οποία και προτιμούν όσοι ψάχνουν μια πιο ήσυχη επιλογή.

Παλαιοκαστρίτσα

Στη περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, υπάρχουν έξι διαφορετικές παραλίες σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Παρά τη μικρή απόσταση που τις χωρίζει, άλλες διαθέτουν άμμο και άλλες βότσαλα, συνθέτοντας ένα πολύ διαφορετικό τοπίο σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο, όλες τους είναι περιτριγυρισμένες από καταπράσινους λόφους με απίστευτα πυκνή βλάστηση, η οποία έρχεται σε τέλεια αντίθεση με τα γαλαζοπράσινα νερά της ακτής. Επιπλέον, εάν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να νοικιάσετε κάποιο απο τα θαλάσσια ποδήλατα ή τις βαρκούλες, που υπάρχουν εκεί και να επισκεφθείτε τις απομονωμένες παραλίες της περιοχής, οι οποίες είναι καλά κρυμμένες πίσω από τα βράχια.

Άγιος Γεώργιος

Μια μεγάλη σε έκταση παραλία με κρυστάλλινα, δροσερά, έως κρύα νερά και πεντακάθαρη άμμο. Η παραλία του Αγίου Γεωργίου Πάγων, συνδυάζει επίσης το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο που κυριαρχεί στους κατάφυτους λόφους της Κέρκυρας. Έχει βραβευτεί με Γαλάζια σημαία, όπως εξάλλου και οι περισσότερες παραλίες του νησιού και διαθέτει αρκετά καφέ και ταβέρνες, όπου μπορείτε να καθίσετε. Μάλιστα, η συγκεκριμένη παραλία έχει μια ιδιαιτερότητα, που την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες...τα νερά στη δεξιά πλευρά της ακτής είναι αρκετά βαθιά, ενώ αντίθετα η αριστερή της πλευρά έχει πολύ ρηχά νερά, για αυτό και την προτιμούν οικογένειες με παιδιά!

Ίσσος

35 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Κέρκυρας, βρίσκεται η παραλία του Ίσσου, μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τους φυσικά σχηματισμένους της αμμόλοφους, το δάσος των κέδρων και τη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων, που σίγουρα αξίζει να δείτε! Διαθέτει πεντακάθαρα, ρηχά νερά και μια μεγάλη έκταση άμμου, ενώ έχει καταχωρηθεί ως περιοχή Natura, εξαιτίας της βλάστησης της. Ιδανική ώρα για να βρίσκεστε στην παραλία είναι το ηλιοβασίλεμα, αφού η θέα πάνω από τους αμμόλοφους είναι μοναδική! Φύγαμε για βουτιές στην Κέρκυρα! Βρείτε τις καλύτερες προσφορές εδώ: http://www.18-24.gr/destination/101