Σύρος: Οι καλύτερες παραλίες!


Loading...

Αν και καταμεσής των Κυκλάδων η Σύρος δεν θυμίζει καθόλου κυκλαδίτικο νησί από πλευρά αρχιτεκτονικής. Αρχοντικά και νεοκλασικά με έντονα χρώματα κάνουν τη διαφορά προκαλώντας στον επισκέπτη έκπληξη και θαυμασμό. Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη "Σούρ" ή "Οσούρα" που σήμαινε βραχώδης στα αρχαία Φοινικικά, κάτι που φαίνεται απ'τους βράχους που συναντά κανείς κατά μήκος όλου του νησιού. Οι παραλίες της Σύρου απ΄την άλλη προσφέρουν διαφορετικά τοπία και φυσικές ομορφιές και δεν περιορίζονται μόνο στο βραχώδες τοπίο. Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες!

Παραλία: Αζόλιμνος

Εκμεταλευτείτε τη σκιά που προσφέρουν τα αρμυρίκια για να χαλαρώσετε και να αποφύγετε τον καυτό ήλιο. Η παραλία είναι οργανωμένη και η θάλασσα πεντακάθαρη. Ενδείκνυται για κάθε ηλικία. Αυτή τη παραλία θα τη βρείτε μόλις 5 χιλιόμετρα μακρυά απ΄την πρωτεύουσα της Σύρου.

Παραλία: Βάρη

Μόλις 1 χιλιόμετρο μακρυά από τον οικισμό της Βάρης, η ομώνυμη παραλία ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα ρηχά νερά, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Οι μεγάλοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τη μορφολογία της παραλίας για περπάτημα μέσω θαλάσσης. Η παραλία της Βάρης παρέχει κάθε άνεση στον επισκέπτη με beach bars και εστιατόρια, καθώς και μια πληθώρα θαλάσσιων σπορ.

Παραλία: Αυλάκι

Για όσους θέλουν να ξεφύγουν απ΄τα συνηθισμένα και αναζητούν απομόνωση, αλλά και λίγη περιπέτεια η παραλία Αυλάκι είναι φτιαγμένη γι' αυτούς. Πρόσβαση σε αυτή μπορείτε να έχετε είτε από το μονοπάτι που απαιτεί αρκετή εμπειρία, είτε με εκδρομικό καραβάκι ή ιδιωτικό σκάφος.

Παραλία: Αχλάδι

Καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά σε έναν οικισμό με τη χαρακτηριστική ομορφιά ενός ψαρότοπου με τα όμορφα ταβερνάκια και φρέσκα θαλασσινά. Ότι καλύτερο για μια βόλτα που θα περιλαμβάνει δροσερές βουτιές και μετά απολαυστικές γεύσεις, σε συνδυασμό με την εκπληκτική θέα! Για βουτιές στη Σύρο κλείστε γρήγορα εισιτήρια: http://www.18-24.gr/destination/97