Γλυκιά Κέρκυρα!


Loading...

Εάν είσαι fun του γλυκού τότε η Κέρκυρα θα σου δώσει μία αξέχαστη γεύση διακοπών.Το νησί με τον κοσμοπολιτισμό του την αρχιτεκτονική, την πανέμορφη φύση , και τις ιδιαίτερες παραλίες διαθέτει και πολύ καλό φαγητό. Μετά από πολύ περπάτημα στα όμορφα σοκάκια του νησιού και βουτιές στις πανέμορφες παραλίες του Ιονίου θα ζητάς απεγνωσμένα ένα ταβερνάκι με καλό φαΐ. Η Κέρκυρα έχει αν σου προσφέρει πολλές επιλογές σε αυτό αλλά κυρίως για το μετέπειτα . Και ποιος δεν θα ήθελε ένα καλό επιδόρπιο μετά από το φαγητό του. Το νησί φημίζεται για διάφορα γλυκά παρακάτω θα σου προτείνουμε τρία από αυτά που δεν πρέπει να χάσεις.

Τηγανίτες τ'Αγιού

Λαχταριστούς λουκουμάδες θα συναντήσεις παντού, πασπαλιμένους είτε με μέλι είτε με κοπανιστή ζάχαρη. Στην Γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα ο οποίος είναι προστάτης του νησιού θεωρείται ως έθιμο να φτιάχνουν αυτούς τους λουκουμάδες από τις νοικοκυρές. Μία βόλτα εκείνες τις μέρες με τις μυρωδιές που βγαίνουν από κάθε σπίτι θα σε πείσει να τους δοκιμάσεις.

Μάντολες

Τι να πει κανείς για τις Μάντολες. Οι μικρές αυτές μπουκίτσες κρύβουν μεγάλη νοστιμιά. Μην σε ξεγελάει το μικρό μέγεθος γιατί μέχρι να τελειώσεις όλο το πακέτο δεν έχεις καταλάβει τίποτα . Δεν τις χορταίνεις ποτέ. Πρόκειται για καβουρδισμένο και καραμελωμένο αμύγδαλο , πολλές φορές θα το συναντήσεις σε κοκκινοπό χρώμα και βρίσκονται σε κάθε γωνιά του νησιού.

Κούμ κουάτ

Το δεντράκι αυτό ευδοκιμεί μόνο στην Κέρκυρα και μάλιστα στην βόρεια κυρίως πλευρά του νησιού και δεν θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις μας καθώς είναι σήμα κατατεθέν τις Κέρκυρας. Είτε γλυκό του κουταλιού είτε μαρμελάδα το γλυκό αξίζει να το δοκιμάσεις εξάλλου δεν μπορείς να το βρεις πουθενά αλλού πέρα από την Κέρκυρα. Για να βρείτε τα οικονομικότερα πακέτα για Κέρκυρα πατήστε εδώ : http://www.18-24.gr/destination/101