Σαντορίνη: Τα 5 καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε !


Loading...

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας μας. Από Ελλάδα και εξωτερικό ο κόσμος συρρέει για να δει από κοντά αυτό το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων. Τα μέρη που μπορεί να δει κανείς, πολλά και το καθένα ξεχωριστό! Εδώ θα σας προτείνουμε κάποια μέρη που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα.

Φηρά

Η πρωτεύουσα της Σαντορίνης, μια στάση που πρέπει να κάνετε σίγουρα. Η μοναδική θέση των Φηρών στην καλντέρα προσφέρει συγκλονιστική θέα στη Νέα και την Παλιά Καμένη. Πολύς κόσμος όλη την ημέρα καθώς εκεί υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις εστίασης και μη. Εναλλακτικά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε στα Φηρά είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας και το Μέγαρο Γκύζη. Μια καλή πρόταση είναι να κάνετε τη διαδρομή από και προς το Παλιό Λιμάνι καβάλα σε γαϊδουράκια.

Οία

Η Οία είναι ο πρώτος οικισμός στη Σαντορίνη που χαρακτηρίστηκε διατηρητέος το 1976 και είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πλέον φωτογραφισμένους τόπους της Ελλάδας. Το ηλιοβασίλεμα της και τα σοκάκια της την κάνουν τόσο αγαπητή σε όλο τον κόσμο. Άπειροι τρούλοι εμφανίζονται σε κάθε γωνιά, καθώς στη Οία υπάρχουν περισσότερες από 60 εκκλησίες. Στο άκρο του οικισμού βρίσκεται το Κάστρο. Πολλά εστιατόρια και cafe bar θα σας προσφέρουν ποιοτικές παροχές καθώς θα κάνετε την επίσκεψη σας στην Οία.

Ημεροβίγλι

Το Ημεροβίγλι διαθέτει ίσως την καλύτερη θέση στη Σαντορίνη όσο αφορά τη θέα. Φημίζεται για τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία που προσφέρουν ένα «φυσικό μπαλκόνι» στην καλντέρα. Η ήρεμη ατμόσφαιρα και το χαλαρωτικό τοπίο είναι κάτι που οι περισσότεροι θέλουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το Ημεροβίγλι είναι το μέρος που θα βρείτε αυτά τα στοιχεία.

Αμμούδι

Το Αμμούδι είναι ένα γραφικό λιμανάκι το οποίο προσεγγίζεται από την Οία κατεβαίνοντας 214 σκαλοπάτια. Ένα μέρος στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε ποιοτικές ταβέρνες συνδυάζοντας την όμορφη ατμόσφαιρα που προσφερεί το γραφικό αυτό λιμανάκι.

Ακρωτήρι

Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη που έχει γίνει στο νησί, το Ακρωτήρι είναι ένα γραφικό χωριό στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση περίπου 10 χλμ από τα Φηρά. Σημαντικό αξιοθέατο είναι ο προϊστορικός οικισμός. Η εξέλιξη των εγκαταστάσεων στον επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο προσελκύει ακόμα περισσότερο κόσμο. Σίγουρα ένα εναλλακτικό σημείο της Σαντορίνης που αξίζει να επισκεφθείτε. Βρείτε τις καλύτερες και οικονομικότερες προσφορές για Σαντορίνη εδώ: http://www.18-24.gr/destination/35