Loading...

Το πολυσυζητημένο υφαιστειογενές νησί του Αιγαίου γνωστό για τις πανέμορφες παραλίες του και τα γραφικά σοκάκια του αποτελεί έναν προορισμό πολύ διαδεδομένο κατά κόρων για ζευγάρια. Η ειδυλλιακή ρομαντική ατμόσφαιρά του κυκλαδίτικου νησιού σε συνδυασμό με το διάσημο ηλιοβασίλεμα του το έχουν επάξια κάνει ευρέως γνωστό. Το νησί διαθέτει παράδοση στο καλό φαΐ και την Ελληνική μεσογειακή κουζίνα . Παρακάτω θα σου προτείνουμε τρία φαγητά που πρέπει να δοκιμάσεις στο πανέμορφο νησί.

Πιταράκια

Πρόκειται για μικρά τυροπιτάκια πανεύκολα στην παρασκευή τους τα οποία έχουν ξεχωριστή γεύση από τα κοινά σε όλους μας λόγο του Μηλέϊκου τυριού.Σερβίρονται κατά κόρων για πρωινό και είναι το παραδοσιακό κέρασμα επίσης του νησιού.Θα τα βρεις εύκολα παντού στο νησί.

Πίτα από καρπούζι .

Πρωτότυπη απολαυστική άκρως καλοκαιρινή η πίτα από καρπούζι που είναι συνταγή της Μήλου είναι ένα πιάτο που επιβάλλεται να δοκιμάσετε στο νησί. Φυσικά δεν πρόκειται για την παραδοσιακή πίτα με φύλλο ή ζύμη και κρούστα. Η συνταγή διαθέτει απλά υλικά , καρπούζι, μέλι, ζάχαρη, κανέλα, ελαιόλαδο , αλεύρι και σουσάμι. Θα την βρείτε μόνο στους φούρνους του νησιού.

Ξινομυζήθρα Μήλου

Το Τυρί αυτό είναι από τα τοπικά της Μήλου που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη ξεχωριστή γεύση. Δεν θα το βρείτε σε κάποια άλλη πόλη καθώς δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο τυρί σε αντίθεση με την κρητική μυζήθρα. Για τον λόγο αυτό προμηθευτείτε καταλλήλως πριν την αναχώρηση σας από το νησί. Για να δοκιμάσετε τα εκπληκτικά αυτά πιάτα επισκεφτείτε την Μήλο : http://www.18-24.gr/destination/33