Βουδαπέστη: Τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις!!!


Loading...

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του Δούναβη. Στα δυτικά του ποταμού συναντάμε την Buda ενώ στα ανατολικά την Pest (εξ' ου και η ονομασία της πόλης!). Όταν είσαι στην Πέστη και κοιτάς το «αυτοκρατορικό» παρελθόν της Βούδας με τους λόφους της, τη βλάστησή της και τα υπέροχα κτίρια της μαγεύεσαι. Νομίζεις ότι είσαι σε άλλη διάσταση. Ότι ο χρόνος σταμάτησε στην εποχή που τα παλάτια κατοικούνταν από βασιλιάδες και ευγενείς. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την Βουδαπέστη είναι περπατώντας αλλά πάρτε μαζί σας μία ομπρέλα γιατί εδώ οι ξαφνικές μπόρες είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

Η Κρατική Όπερα

Η Βουδαπέστη έχει μεγάλη παράδοση στην όπερα, στο θέατρο και στην κλασική μουσική γι' αυτό μία επίσκεψη στο Operetta Theatre είναι must! Βλέποντας κάποιος την Κρατική Όπερα εξωτερικά δεν θα παρατηρήσει τίποτα το ιδιαίτερο, όταν όμως διασχίσει το εσωτερικό της θα θαμπωθεί από την πολυτέλεια και την μοναδικότητα της. Κάντε μία βόλτα και θα διαπιστώσετε από μόνοι σας πως δεν στερείται σε τίποτα την λάμψη και την ομορφιά ενός παλατιού! Απολαύστε θησαυρούς τέχνης, σπάνια ξυλόγλυπτα και βασιλικά πορτραίτα.

Το Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης

Το κτίριο του Κοινοβουλίου είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης και ξεχωρίζει για τη νέο-Γοτθική του λεπτομέρεια ενώ συχνά χρησιμοποιείται και ως έμβλημα της ουγγρικής πρωτεύουσας. Οι πυργίσκοι του φαίνονται ακόμα και από το παρατηρητήριο του Κάστρου στο Λόφο. Το εσωτερικό του Κοινοβουλίου είναι πλούσιο σε θαυμαστά ξύλινα γλυπτά και βελούδινα χαλιά, ενώ την εντύπωση κλέβουν τα φανταχτερά στολίδια του στέμματος της Ουγγαρίας.

Το Κάστρο του Λόφου

Το Κάστρο του Λόφου της Βουδαπέστης στεγάζει την εκκλησία του Ματθαίου, το Προπύργιο των Ψαράδων και το Κάστρο της Βούδας. Απολαύστε την θέα την μαγευτικής Βουδαπέστης από την κορυφή του λόφου και βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με την ιστορία της βασιλικής οικογένειας της πόλης.

Κεντρική αγορά

Η Κεντρική Αγορά της Βουδαπέστης είναι επίσης γνωστή και ως Μεγάλη Αγορά. Εκεί μπορείς να βρεις τα καλύτερα σουβενίρ της πόλης, στις πιο χαμηλές τιμές και στη μεγαλύτερη ποικιλία. Διάφορα τοπικά προιόντα και εδέσματα σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις. Η συγκεκριμένη αγορά αποτελείται από δύο ορόφους ουγγρικού πολιτισμού και φαγητού. Επισκεφθείτε και τους δύο περνόντας την ώρας σας στην εκπληκτική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας ευχάριστα και δημιουργικά!

Βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου είναι ορατή σε όλη τη Βουδαπέστη, έξοχα φωτισμένη το βράδυ, το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο της πόλης μαζί με το Ουγγρικό Κοινοβούλιο. Είναι μία εκκλησία που κατέχει τα λείψανα του ίδιου του Αγίου Στεφάνου. Όμορφα ανακαινισμένο, το εσωτερικό του κτιρίου λάμπει υπό το φως των κεριών και του ήλιου που αντανακλάται στα επίχρυσα στοιχεία της θολωτής οροφής του.

Μια βόλτα με πλοίο στον Δούναβη: must για ερωτευμένους!

Ο Ποταμός Δούναβης αποτελεί κάτι παραπάνω από έμπνευση για ένα κλασσικό κομμάτι μουσικής, είναι η ζωή της Βουδαπέστης και η πηγή της ανάπτυξής της. Μια βόλτα κατά μήκους του παράκτιου δρόμου του ένα βράδυ θα σας πείσει για τη μοναδικότητά του καθώς ντόπιοι και ξένοι θα διασκεδάζουν ανάμεσα στα γλυπτά και τα φώτα των κτιρίων που λαμπυρίζουν στο νερό. Πάρτε το ταίρι σας στο μαγικό αυτό ταξίδι και θαυμάστε τις ομορφιές της Βούδας και της Πέστης! Μην ξεχάσετε στο τέλος της κρουαζιέρας να "κλειδώσετε" την αγάπη σας στην Chain Bridge με φόντο τον Δούναβη! Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις αυτή την μοναδική εμπειρία στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, μπες στην σελίδα http://www.18-24.gr/destination/18 και το ταξίδι σου ξεκινά!!