Ατμοσφαιρική, ιδιαίτερη και αρκετά μοντέρνα η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αποτελεί την ιδανική λύση για τις διακοπές μας!!! Η Βουδαπέστη, γνωστή και ως η Βασίλισσα του Δούναβη , έκτος από ένας αρκετά οικονομικός προορισμός συνδυάζει την διασκέδαση με το καλό φαγητό... Η ουγγρική κουζίνα είναι γνωστή για τα βραστά της πιάτα , την καπνιστή και καυτερή πάπρικα όπως επίσης και για τον συνδυασμό των κρεάτων.
Σούπα Γκούλας
Γεμιστά Λαχανόφυλλα
Το λάχανο αποτελεί μια από τα βασικά συστατικά της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης , επομένως και της Ουγγαρίας. Τα γεμιστά λαχανόφυλλα, γνωστά ως toltott kaposzta, είναι γεμιστά συνήθως με χοιρινό κρέας και πάπρικα . Συνοδεύεται με ξινή κρέμα, λάχανο τουρσί και κομμάτια από καπνιστό χοιρινό ή λουκάνικο.
Κοτόπουλο με πάπρικα
Σούπα κρύα απο βύσσινο
Dobos torte
Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το γλυκό. Η dobos torte λοιπόν, είναι μια τούρτα από επτά επίπεδα παντεσπάνι χωρισμένα με σοκολατένια βουτυρόκρεμα και με καραμέλα στην κορυφή της . Το όνομα της το πήρε από τον Jozsef Dobos ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της. Η Dobos torte δεν λείπει από κανένα κατάλογο καφέ της χώρας .