5 Γευστικές προτάσεις στη Βουδαπέστη!!!


Loading...

Ατμοσφαιρική, ιδιαίτερη και αρκετά μοντέρνα η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αποτελεί την ιδανική λύση για τις διακοπές μας!!! Η Βουδαπέστη, γνωστή και ως η Βασίλισσα του Δούναβη , έκτος από ένας αρκετά οικονομικός προορισμός συνδυάζει την διασκέδαση με το καλό φαγητό... Η ουγγρική κουζίνα είναι γνωστή για τα βραστά της πιάτα , την καπνιστή και καυτερή πάπρικα όπως επίσης και για τον συνδυασμό των κρεάτων.

Σούπα Γκούλας

Η σούπα γκουλας ή αλλιώς Gulyás είναι μια σούπα γνωστή σε όλον τον κόσμο, όπως επίσης και το πιο συχνά μαγειρεμένο φαγητό της Ουγγαρίας. Πρόκειται για αργά βρασμένο κρέας, συνήθως βοδινό, μαγειρεμένο με καρότο, κρεμμύδι και πάπρικα. Σερβίρεται μέσα σε ένα καρβέλι αντί για πιάτο.

Γεμιστά Λαχανόφυλλα

Το λάχανο αποτελεί μια από τα βασικά συστατικά της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης , επομένως και της Ουγγαρίας. Τα γεμιστά λαχανόφυλλα, γνωστά ως toltott kaposzta, είναι γεμιστά συνήθως με χοιρινό κρέας και πάπρικα . Συνοδεύεται με ξινή κρέμα, λάχανο τουρσί και κομμάτια από καπνιστό χοιρινό ή λουκάνικο.

Κοτόπουλο με πάπρικα

Κοτόπουλο βραστό με μπόλικη πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο και ντομάτες. Συνοδεύεται ιδανικά με nokedli , ένα είδος ζυμαρικού από αυγά και φυσικά ξινή κρέμα . Ένα πιάτο το οποίο θα απολαύσετε τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Σούπα κρύα απο βύσσινο

Μια διαφορετική σούπα θα λέγαμε καθώς σερβίρεται κρύα. Δροσερή και ιδανική για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες . Φρέσκα βύσσινα, ξινή κρέμα και ζάχαρη ένας συνδυασμός που σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε εάν βρεθείτε στην Βουδαπέστη.

Dobos torte

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το γλυκό. Η dobos torte λοιπόν, είναι μια τούρτα από επτά επίπεδα παντεσπάνι χωρισμένα με σοκολατένια βουτυρόκρεμα και με καραμέλα στην κορυφή της . Το όνομα της το πήρε από τον Jozsef Dobos ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της. Η Dobos torte δεν λείπει από κανένα κατάλογο καφέ της χώρας .