48 ώρες στο Βουκουρέστι!


Loading...

Η Ρουμανική πρωτεύουσα αποτελεί έναν ευρωπαϊκό προορισμό city break που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς. Δεν χρειάζεσαι πολλές μέρες και αυτό είναι καλό. Αφού μπορείς μόλις σε 48 ώρες να επισκεφτείς τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα και να αποκτήσεις μια πολύ καλή εικόνα για την πόλη. Ας δούμε όμως τι μπορεί να κάνει κάποιος μόλις φτάσει. Είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς έφτασες στο Βουκουρέστι. Τώρα; Μια βόλτα στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα είναι το πρώτο και το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να γνωρίσεις την πόλη και την ιστορία της.

Το περίφημο Palatul Parlamentului

Το, κατά το παρελθόν Σπίτι του Λαού, και νυν Κοινοβούλιο είναι σίγουρα το πρώτο που θα επισκεφτείς κατά την έναρξη της περιήγησης σου. Πρόκειται για ένα κτήριο τεραστίων διαστάσεων και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτήριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ. Χτίστηκε κατά τη δεκαετία του '80 από τον Τσαουσέσκου και είναι πλέον επισκέψιμο για το κοινό. Οι τεράστιες κουρτίνες, τα παράθυρα, οι πόρτες, οι μοκέτες..όλα εκεί μέσα είναι τεράστια.

Το Μουσείο του Χωριού

Πρόκειται για κάτι που δεν βλέπεις κάθε μέρα. Ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο απλώνεται σε μία έκταση και περιλαμβάνει δεκάδες σπίτια που δείχνουν τη ζωή του κόσμου που έμενε στην περιοχή. Συνδυάστε τη βόλτα σας στο υπαίθριο μουσείο με μια βόλτα στην λίμνη που υπάρχει στην περιοχή.

Το Πάρκο Χεραστράου

Μια βόλτα στο πάρκο, βγαίνοντας από το Μουσείο του Χωριού είναι ότι πιο ιδανικό έχεις να κάνεις, περπατώντας στη λίμνη, μπορείς να κάτσεις σε κάποιο από τα πολλά καφέ ή να φας κάτι στο χέρι. Πρόκειται για μια βόλτα που θα σε χαλαρώσει μακριά από το θόρυβο και τη φασαρία της πόλης

Νυχτερινή Ζωή

Η Πόλη έχει πολλές προτάσεις διασκέδασης και καλύπτει όλα τα γούστα των ανθρώπων που θα την επισκεφτούν. Από ένα χαλαρό ποτό ή ένα ποτήρι κρασί, μέχρι τα nightclubs με την δυνατή μουσική, το σίγουρο είναι ότι το βράδυ θα σου μείνει αξέχαστο. Με το ποτό να κοστίζει γύρω στα 5€ την πιο δυνατή νυχτερινή ζωή θα τη βρείτε στο τρίγωνο Piata Universitatii, Piata Romana και Piata Unirii.