48 ώρες στο Βουκουρέστι!


Loading...

Ένα από τα ωραιότερα δώρα που θα  κάνεις στον εαυτό σου είναι ταξίδι στο πανέμορφο Βουκουρέστι.  Μάζεψε την παρέα σου, ετοίμασε βαλίτσες και έφυγες για το “Παρίσι των Βαλκανίων". Θα δεις κι εσύ ότι πρόκειται για έναν εναλλακτικό προορισμό, ο οποίος έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, χωρίς να θυμίζει καθόλου το παρελθόν του. Κι ας είδαμε παντού ιστορικά κέντρα και μνημεία. Το “Παρίσι των Βαλκανίων” μας κέρδισε με την πρώτη ματιά! Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη που συνδυάζει άψογα παρελθόν με παρόν με αποτέλεσμα, η διαμονή μας να μας μείνει αξέχαστη! Θα απολαύσεις υπέροχα τοπικά προϊόντα, θα δεις αμέτρητα αξιοθέατα και θα γυρίσεις λίγο πιο ευτυχισμένος. Εμείς έτσι γυρίσαμε! Η καθημερινότητα της πόλης είναι πολύ έντονη, επομένως εξοπλίσου με μπόλικη ενέργεια και... enjoy the ride!

Ώρα για πρωινό καφέ...

Η καλή η μέρα από το πρωί φαίνεται, έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να τη ξεκινήσουμε με έναν καφέ. Το STEAM είναι μια και φιλική καφετέρια, που "ψήνει" και σερβίρει καβουρδισμένο καφέ. Ο χώρος είναι αρκετά μικρός για να κάτσεις στο σαλόνι, αλλά βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Herastrau. Εμείς πήραμε πακέτο τον καφέ μας και ξεκινήσαμε για έναν επίγειο παράδεισο, το πάρκο!

Επίσκεψη στο Herastrau...

Στο μοναδικό πάρκο Ερεστέου (Herastrau) θα βρεις περιποιημένους  χώρους αναψυχής και δυο μεγάλες λίμνες. Ο συνδυασμός αυτών; Δημιουργούν ένα ευχάριστο φυσικό περιβάλλον, όπως επίσης και το μουσείο του πάρκου όπου κανείς μπορεί να θαυμάσει χαρακτηριστικά δείγματα αρχιτεκτονικής από κάθε γωνιά της Ρουμανίας. Το πάρκο Herastrau είναι το μεγαλύτερο πάρκο στην Ευρώπη, εκτείνεται σε 187 εκτάρια γύρω από τη λίμνη Herastrau, είναι το αγαπημένο όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας. Μόλις το αντικρίσεις κι εσύ, θα καταλάβεις το λόγο. 

Στο Caru' cu bere...

Ο σωστός ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται το Βουκουρέστι, θα πρέπει να γνωρίζει ότι  η πρώτη στάση για φαγητό θα πρέπει να είναι στο Caru' cu bere, το οποίο στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο! Η ιστορία του ξεπερνά τα 130 χρόνια, ενώ διαθέτει θαυμάσιους εσωτερικούς χώρους.Έχει βαμμένες οροφές και περίτεχνα ξυλόγλυπτα δίνουν ένα αριστοκρατικό ύφος. Εμείς ήμασταν τυχεροί και πετύχαμε μια αυτοσχέδια λαϊκή παράσταση που πραγματοποιείται τα περισσότερα βράδια.

Στο Le Gaga..

Αν σου πω ότι το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα της διασκέδασης θα με πιστέψεις; Κι εγώ δε το πίστευα μέχρι που πάτησα το πόδι μου στο Le Gaga. Η διακόσμηση εντυπωσιακή, με αρχιτεκτονικά μοτίβα εμπνευσμένα από την αρχαία και Βαβυλωνιακή τέχνη, ένα ζωντανό υπερθέαμα. Εκτός από την κεντρική τοποθεσία, το Le Gaga φιλοξενεί κατά καιρούς διάσημους καλλιτέχνες! Στο Βουκουρέστι η διασκέδαση σταματάει, μόνο όταν ανατείλει ο ήλιος!

Και για το τέλος Sightseeing...

Ωραίο το φαγητό και η διασκέδαση, θα πρέπει όμως να πάρουμε και μια γεύση της πόλης. Ξεκινάμε από το Παλάτι της Βουλής, το μεγαλύτερο κτίριο Βουλής στον κόσμο μετά το αμερικανικό Πεντάγωνο. Την “Αψίδα του Θριάμβου”, ένα από τα χαρακτηριστικά της πόλης. Το παλάτι του Κατακουζηνού,  το οποίο στεγάζει το μουσείο του Γεωργίου Ενέσκου και εκθέτει χειρόγραφα και άλλα αντικείμενα. Και πριν αναχωρήσεις από αυτή τη μαγική πόλη, κάνε μια στάση στο Hard Rock Cafe București!