Loading...

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα , στην κεντρική Βοημία, έχει 1,2 εκατομμύριο κατοίκους. Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Δεν αποκαλείται μάταια λοιπόν «η χρυσή πόλη» και « η μητέρα των πόλεων»! Η Πράγα ήταν μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έμειναν σχετικά άθικτες κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων. Υπάρχουν πολλά παλαιά κτήρια με όμορφες τοιχογραφίες. Περιέχει μια από πιο παλιές και ποικίλες συλλογές της αρχιτεκτονικής παγκοσμίως, από μπαρόκ, την αναγέννηση μέχρι αρ νουβώ και κυβισμό. Το παραπάνω είναι άλλωστε ένα από τα στοιχεία που την κάνουν μοναδική! Τα υπόλοιπα στοιχεία σας δίνονται παρακάτω.

Επίσκεψη στο σήμα κατατεθέν της Πράγας!

Μια γοτθική εκκλησία με ενοριακό σχολείο, ένα νεκροταφείο και δώδεκα σπίτια κατεδαφίστηκαν για να έχουμε εμείς σήμερα μπροστά μας και να θαυμάζουμε το επιβλητικό κτήριο. Μέσα στην εκκλησία αυτήν, θα δείτε εξαιρετικές τοιχογραφίες που μοιάζουν με μοναδικά έργα τέχνης. Τα αγάλματα και οι ανάγλυφες παραστάσεις του θα σας αφήσουν με ανοιχτό το στόμα. Δεν θα αργήσετε και πολύ να τον αναγνωρίσετε αφού ο πράσινος τρούλος του φαίνεται από παντού. Χτισμένο από τον 18ο αιώνα, πλέον χρησιμοποιείται τόσο ως χώρος λατρείας όσο και ως χώρος συναυλιών κλασικής μουσικής. Πρόκειται για την περίφημη εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Πράγας!

Μια βόλτα στην πλατεία της Παλιάς πόλης!

Σίγουρα η αίσθηση του να περπατάς σε αυτήν την πλατεία είναι τελείως διαφορετική από όσα φαντάζεστε! Μια πλατεία γεμάτη ζωντάνια, με μακρόχρονη ιστορία και με διάφορες προτάσεις διασκέδασης! Υπάρχουν εστιατόρια, καφέ ,μπαρ, παμπ, γκαλερί και μουσεία αποκλειστικά για εσάς. Τον 11ο αιώνα αποτελούσε σταυροδρόμι και έναν απο τους δημοφιλέστερους δρόμους του εμπορίου. Ήταν η πλατεία η οποία ήταν γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αναφερόμαστε στην πλατεία της Παλιάς πόλης και να μην αναφέρουμε μαζί και το Αστρονομικό της Ρολόι. Ο πύργος αποτελεί πλέον μέρος του Δημαρχιακού Μεγάρου ,το οποίο ιδρύθηκε το 1338, ενώ το αστρονομικό ρολόι χρονολογείται από το 1440. Μπορείτε να δείτε τους δώδεκα Αποστόλους να εμφανίζονται στο πάνω τμήμα του ρολογιού από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Στην πλατεία αυτήν, υπάρχουν και άλλα πράγματα άξια θαυμασμού όπως το γοτθικό παρεκκλήσι και το άγαλμα του Γιαν Χους. Δεν μένει παρά να τα δείτε και μόνοι σας και να βιώσετε αυτήν την απίστευτη εμπειρία.

Συνώνυμο της Πράγας, κρουαζιέρα στο Μολδάβα!

Μια δύωρη κρουαζιέρα είναι αρκετή για να ανακαλύψετε όλα τα αξιοθαύμαστα σημεία της πόλης. Τι καλύτερο λοιπόν με μια ξενάγηση μέσα από το πλοίο, με συνοδεία μουσικής και χαλάρωσης. Συνδυάζει γνώση με διασκέδαση. Όσοι το βίωσαν ,το αποκάλεσαν ώς ο καλύτερος τρόπος να πάρεις μια πρώτη γεύση της πόλης. Ταυτόχρονα, σας προσφέρεται ένας πλούσιος μπουφές καθώς και ένα ποτήρι μπύρα για να μην σας λείψει τίποτα! Βιώστε λοιπόν αυτήν την απίστευτη εμπειρία με την πιο προσιτή τιμή! Σίγουρα, αυτή η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.