Πέστε με τα μούτρα στα Πηλιορίτικα εδέσματα!


Loading...

Το Πήλιο είναι μια μαγευτική περιοχή. Συνδυάζει τις ομορφιές του βουνού με την γαλήνη της θάλασσας και το αποτέλεσμα είναι φανερό. Πολλά χωριουδάκια είναι σκαρφαλωμένα απ'άκρη σ'άκρη και σας καλούν να τα γνωρίσετε. Εκτός όλων των υπολοίπων, εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι στην τοπική γαστρονομία!

Φαγητό

Η περιοχή φημίζεται για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που έχουν τα φαγητά της. Δοκιμάστε το γνωστό σπετσοφάι, με πράσινες πιπεριές και ντόπιο πηλιορείτικο λουκάνικο που είναι, πραγματικά απολαυστικό. Για τους παραδοσιακούς τύπους είναι και η φασολάδα, ένα πιάτο αρκεί για να γλείφετε τα δάχτυλά σας! Ασφαλώς, δεν πρέπει να παραλείψουμε τη βραστή γίδα που είναι χαρακτηριστικό της περιοχής. Για τους φίλους της θάλασσας, υπάρχουν πολλές και νόστιμες επιλογές σε ψάρια και θαλασσινά με διάφορους τρόπους μαγειρέματος.

Ποτά

Στο Πήλιο πολύ διαδεδομένο είναι το τσίπουρο με γλυκάνισο, που ρέει άφθονο παντού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως υπάρχουν άπειρα τσιπουράδικα που συνοδεύουν το τσίπουρο με μεζεδάκια! Επίσης, πολύ γνωστό είναι το μαύρο κρασί.

Γλυκά

Στην περιοχή, θα βρείτε πολλά γλυκά του κουταλιού, φτιαγμένα με παραδοσιακό τρόπο. Αξίζει να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε και για το σπίτι! Επίσης, μπορείτε να βρείτε σιροπιαστά με ιδιαίτερη συνταγή, όπως η καρυδόπιτα και ο μπακλαβάς!