Μήλος: Ένας ελληνικός παράδεισος!


Loading...

Ανυπομονούμε για τις διακοπές ...και αυτό βγαίνει προς τα έξω! Οι ημέρες περνούν και ο χειμώνας τελειώνει. Και μιας και οι μήνες περνούν πολύ γρήγορα ευκαιρία μέχρι τότε να γνωρίσουμε τα ελληνικά νησιά. Καλές οι διακοπές στο εξωτερικό αλλά καλοκαίρι χωρίς τον ήλιο, τη θάλασσα και τα γραφικά νησιά της Ελλάδας δεν νοείται. Ξεκινάμε με μια περιήγηση στις Κυκλάδες. Ο προορισμός; Μήλος! Το λευκό νησί σε σχήμα πετάλου είναι ένας ιδανικός προορισμός για να περάσεις τις διακοπές σου είτε με τη σχέση σου είτε με την παρέα σου (κυρίως το πρώτο). Ενδείκνυται αν θέλεις να γνωρίσεις ιδιαίτερη φυσική ομορφιά καθώς η ιδιομορφία του νησιού αποτελεί ένα εξαιρετικό κομμάτι του Αιγαίου πελάγους. Κι αν η φήμη θέλει το νησί να ...χωρίζει ζευγάρια (!), εσύ που έχεις δυνατή σχέση δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα! Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μιλήσουμε για τις παραλίες της Μήλου. Τα γαλάζια νερά της έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς τα καλύτερα των Κυκλάδων. Παρακάτω θα δούμε τις 5 καλύτερες παραλίες της που πρέπει απαραίτητα να επισκεφτείς αν επιλέξεις τον προορισμό για τις φετινές σου διακοπές.

Τσιγκράδο

Λένε ότι το καλό το πράγμα αργεί να γίνει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην παραλία Τσιγκράδο. Για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να κατεβείς απότομους βράχους ή να φτάσεις με βάρκα μέσω θαλάσσης. Το θέαμα που θα αντικρίσεις όμως στο τέλος θα σε αποζημιώσει. Θα βρεις ένα μικρό κολπάκι με μικρές σπηλιές για εξερεύνηση, ωραία νερά και αμμουδιά και σκιά από πολύ νωρίς το απόγευμα. Πολύ δίκαια αποτελεί την καλύτερη επιλογή στον προορισμό.

Σαρακήνικο

Μια εξαιρετική παραλία περικυκλωμένη από λευκούς βράχους. Η ιδιομορφία της την καταχωρεί στις καλύτερες παραλίες της Ελλάδος καθώς οι λείοι βράχοι της αποτελούν ιδανικό φόντο για πολλές φωτογραφίες. Προσοχή: Ιδανική στιγμή να την επισκεφτείς είναι όταν δεν φυσάνε ισχυροί βοριάδες.

Φυριπλάκα

Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και έχει μακράν την καλύτερη αμμουδιά από όλες τις παραλίες του νησιού. Είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού αλλά αρκετά ευρύχωρη ώστε να χωράει κάθε ομπρέλα. Εκεί θα βρεις και μπαράκι ώστε να εφοδιαστείς με όλα τα απαραίτητα αναψυκτικά για τον καύσωνα.

Παπαφράγκας

Ή αλλιώς το σπήλαιο Παπαφράγκα! Μια παραλία εσοχή στα βράχια. Για να την επισκεφτείς πρέπει να ακολουθήσεις μια πολύ επικίνδυνη κατάβαση (υπάρχει και ενημερωτική πινακίδα). Φτάνοντας θα βρεις μια βαθιά θαλάσσια σπηλιά περικυκλωμένη από γκριζόλευκα βράχια που οδηγεί στην ανοιχτή θάλασσα. Αν την επισκεφτείς σε κάποιο σχετικά "ήσυχο" μήνα θα έχει τη δική σου prive όαση.

Κλέφτικο

Δεν είναι παραλία αλλά μια επίσκεψή σου εκεί επιβάλλεται καθώς αποτελεί must θαλάσσιο σημείο του νησιού. Αποτελείται από τρεις συνεχόμενους κόλπους με σπηλιές για να εξερευνήσεις. Για να πας εκεί μπορείς να πάρεις κάποιο ιστιοπλοϊκό καράβι από τον Αδάμαντα, την Αγία Κυριακή και τον Κήπο.