Βόλτα στα πέτρινα σοκάκια της Πάρου!


Loading...

Πρέπει να το ομολογήσω …η Πάρος είναι το καλύτερο νησί που έχω επισκεφτεί στις Κυκλάδες! Κι ας φωνάζουν όλοι με ένα στόμα μια φωνή «Μύκονοοοος»! Αν θέλετε τη γνώμη μου που να πάτε φέτος και έχετε ένα σχετικό budget στην άκρη τότε φύγατε Πάρο με 1000!! Τι να πω για να περιγράψω όσο πιο σύντομα μπορώ όλη αυτή την ομορφιά; Θα αρκεστώ σε τέσσερις λέξεις: Νάουσα, Παροικία, Punda, Πάριος! Είναι ο τόπος που τόσο λατρεύει ο Πάριος και έχει πάρει το όνομά του. Το μέρος που θα δεις γεμάτα τραπέζια δίπλα στη θάλασσα το καλοκαίρι με τουρίστες και διάσημους να απολαμβάνουν όλοι μαζί παρέα το φαγητό τους. Εκεί που στο λιμάνι της Παροικίας (αλλά και στη Νάουσα) θα φας τους καλύτερους ζεστούς, γλυκούς λουκουμάδες. Που θα βολτάρεις δίπλα από το λιμανάκι της Νάουσας διαβάζοντας τα ονόματα στις βάρκες που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη. Που θα δεις πολλούς τουρίστες να περιφέρονται με χαμόγελο στα πλακόστρωτα στενά της. Που θα χαζέψεις σουβενίρ και κοσμήματα σε κάποιο από τα άπειρα γραφικά μαγαζάκια της. Όρεξη να έχεις!

Punda Beach

Για όλους έχει μεριμνήσει η Πάρος! Μικρούς και μεγάλους! Βλέπαμε κάποτε τον Τσιλιπουνιδάκη με την κάμερά του στο Punda Beach να απαθανατίζει διασημότητες αλλά και ωραίες παρουσίες που απολάμβαναν τον ήλιο, το μπάνιο, το ποτό τους και πολύ χορό στους ξέφρενους ρυθμούς κάποιου πολύ γνωστού dj! Ωραία ήταν και η Punda! Είχαμε πάρει το πούλμαν που σε πάει και διασκεδάσαμε με όλο τον υπόλοιπο νεαρόκοσμο!

Νάουσα vs Παροικία

Προσωπικά, πιο πολύ ευχαριστήθηκα όμως τη Νάουσα και την Παροικιά. Δοκίμασα ωραίο φαγητό δίπλα στο γραφικό λιμανάκι της Νάουσας, έκανα πολλά μπάνια στην υπέροχή της θάλασσα που βρισκόταν ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο, έβγαλα τις καλύτερες φωτογραφίες στα βράχια, έψαξα ακόμη και τα camping της με τους Ιταλούς που πλημμυρίζουν τον χώρο με τη διάθεση και τη ζωντανή τους παρουσία. Από τα δύο νομίζω ερωτεύτηκα πιο πολύ την Νάουσα αν και η σύγκριση είναι δύσκολη!

Κλείνοντας...

…φέρνω στο μυαλό μου ξανά το νησί αυτό σαν μια ζωντανή ανάμνηση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πόση εντύπωση μου είχε κάνει. Από τότε έλεγα ότι θέλω κάποια στιγμή να το ξαναεπισκεφτώ …και είμαι σίγουρη ότι θα το κάνω!