Βουκουρέστι: Τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης!


Loading...

Το Βουκουρέστι είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Ρουμανίας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο της χώρας. Το Βουκουρέστι έχει γνωρίσει μεγάλη τουριστική άνθιση τα τελευταία χρόνια και αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς πόλους έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο. Η Ρουμανία είναι μια χώρα απαράμιλλης ομορφιάς, ενώ η πρωτεύουσα της διαθέτει όλα αυτά που χρειάζονται για να ευχαριστήσει απόλυτα τους επισκέπτες της. Στο Βουκουρέστι λοιπόν θα βρείτε ωραία κουζίνα, φιλόξενους κατοίκους, έντονους ρυθμούς ζωής και πολλά εκθαμβωτικά αξιοθέατα. Έτσι παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τα αξιοθέατα, που πρέπει να επισκεφθείτε κατά την διάρκεια των διακοπών σας, στην όμορφη αυτή πόλη..

Ateneul Român

Το Ateneul Român αποτελεί συναυλιακό χώρο και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Το περίτεχνο με τρούλο κτίριο είναι σε λειτουργία από το 1888 και αποτελεί χώρο της Φιλαρμονικής του "George Enescu". Άξιο αναφοράς επίσης είναι, ότι φιλοξενεί το διεθνές φεστιβάλ μουσικής.

Foișorul de Foc

Το μνημείο Foișorul de Foc, που σημαίνει Πύργος της Φωτιάς, είναι ένα κτίριο 42 μέτρων και χτίστηκε το 1890. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια φτιάχτηκαν από τον "George Mandrea".

Arcul de Triumf

Ο πρώτη Αψίδα του Θριάμβου ήταν από ξύλο και δημιουργήθηκε, αφότου η Ρουμανία κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1878, ώστε τα νικητήρια στρατεύματα να παρελάσουν κάτω από αυτή. Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και πιο συγκεκριμένα το 1922, μια άλλη προσωρινή Αψίδα τοποθετήθηκε ακριβώς στο ίδιο σημείο, η οποία έπειτα καταστράφηκε και η σημερινή εγκαινιάστηκε το 1936.

Monumentul Eroilor Aerului

Το μνημείο αυτό αποδίδει τιμή στους πεσόντες ήρωες του αέρα και χτίστηκε μεταξύ του 1930 και του 1935 από την αρχιτέκτονα και γλύπτρια Lidia Kotzebuie και τον Iosif Fekete. Το μνημείο αποτελείται από μπρούτζινα γλυπτά, πάνω σε μια βάση με σχήμα οβελίσκου.

Opera Națională

Η Κρατική Όπερα φιλοξενείται σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της πόλης, που χτίστηκε το 1953 στην περιοχή Cotroceni. Η πρώτη παράσταση που ανέβηκε στην σκηνή της ήταν η Ντάμα Πίκα (Queen of Spades) του Τσαϊκόφσκι, στις 9 Ιανουαρίου το 1954.