Ελληνικοί τόποι και παραδοσιακή κουζίνα


Loading...

Μια πλούσια γαστρονομική ιστορία και ταυτότητα χαρακτηρίζει την ελληνική κουζίνα. Πλούσια, με ποικίλα εδεσμάτων, συνταγών και παραδόσεων, με τόσες όψεις όσες και οι περιοχές του ποικιλόμορφου τοπίου της χώρας. Μια κουζίνα αρκετά επηρεασμένη από την ιστορία της που τιμά τις χαμένες πατρίδες. Ας πάρουμε μια μικρή γεύση σε κάποια από τα κυριότερα χαρακτηριστικά!

Κρήτη!!!

Δεν θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε με την κρητική κουζίνα. Γνωστή σε όλον τον κόσμο καθώς αποτελείται από αγνά, υγιεινά υλικά και σε συνδυασμό με την αγάπη, τη φαντασία και τη διάθεση των Κρητικών προσφέρουν μια γευστική πανδαισία στους επισκέπτες. Από τις δεκάδες συνταγές του νησιού, τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κρητικής κουζίνας είναι το γαμοπίλαφο, οι χοχλίοι, η σφακιανή πίτα, τα σκιουφιχτά μακαρούνια , το απάκι, ο ντάκος και το σταμναγκάθι . Χαρακτηριστικό των κατοίκων αυτού του τόπου είναι η φιλοξενία και για αυτό ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την υπέροχη κρητική κουζίνα, που προσφέρεται σε πάρα πολλές ταβέρνες και παραδοσιακούς χώρους.

Σαντορίνη!!!

Πέρα από το ηλιοβασίλεμα, η Σαντορίνη είναι γνωστή και για το πεντανόστιμο φαγητό της. Η κουζίνα της βασίζεται κυρίως στα αγροτικά της προϊόντα, μια εξαιρετική πρώτη ύλη που σε συνδυασμό με τα πρωτότυπα και γευστικά φαγητά προσφέρει στον επισκέπτη μαγευτικές εμπειρίες καθώς αποτελεί τον απόλυτο γευστικό προορισμό. Βασικό χαρακτηριστικό της κουζίνας είναι η ξακουστή φάβα, που θα την βρείτε παντού είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό ακόμα και ως κυρίως. Φυσικά τα ντοματίνια, η κάπαρη, οι ντοματοκεφτέδες και η αθερινόπιτα είναι μερικά από τα τοπικά προϊόντα της. Μιλώντας για Σαντορίνη δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τα κρασιά της, τα οποία είναι ξακουστά σε όλον τον κόσμο. Το γλυκύτατο βινσάντο, το ασήρτικο και το αθήρι συνοδεύουν ιδανικά το γεύμα σας.

Πάρος!!!

Η Παριανή κουζίνα είναι ένας συνδυασμός των Κυκλαδίτικων νησιών καθώς είναι κόμβος πολιτισμού αλλά και γεύσεων. Όπως σε όλα τα νησιά έτσι και στην Πάρο, πρώτο ρόλο έχουν τα τοπικά υλικά.Η ξινομυζήθρα, το λαδοτύρι, το τυρί της άλμης, το τουλουμίσιο τυρί και η μυζήθρα είναι μερικά από τα εξαιρετικά τυριά του νησιού. Αξίζει να δοκιμάσετε τα χαρακτηριστικά ρεβίθια , την ψαρόσουπα, το καλαμάρι γεμιστό, καπνιστή γούνα και χταποδάκι με κριθαράκι. Μια πανέμορφη θέα κι ένα ιδιαίτερο φαγητό μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες στα εστιατόρια, στα ταβερνάκια, στις όμορφες ψαροταβέρνες, όπου σε όλα κυριαρχούν τα τοπικά προϊόντα.