Λευκάδα: Μια ακόμη απόδειξη για τη μοναδικότητα του Ιονίου!!!


Loading...

Ένα μοναδικό νησί, με απαράμιλλη ομορφιά και απέραντο γαλάζιο, με παραθαλάσσιους οικισμούς αλλά και ορεινά χωριά κι όλα αυτά μαζί κτισμένα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Η γέφυρα της Λευκάδας, η οποία δεν μοιάζει με τις συνηθισμένες γέφυρες αφού είναι πλωτή και μπορεί να μετακινείται δημιουργώντας ένα σταυροδρόμι "στεριάς" και θάλασσας αφού είναι το μοναδικό νησί στο οποίο η πρόσβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί οδικά. Ας δούμε όμως κάποιους λόγους που ίσως να σε πείσουν λίγο περισσότερο.

Φαγητό

Το σαλάμι αέρος Λευκάδας και οι φακές Εγκλουβής είναι τα δημοφιλέστερα τοπικά προϊόντα του νησιού. Φυσικά το κρασί και το μέλι κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην Λευκάδα. Το μαντολάτο, το παστέλι, το αυγοτάραχο, τα χοιρινά λουκάνικα είναι κι αυτά τοπικά προϊόντα που ξεχωρίζουν. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια στα οποία μπορείτε να απολύσετε φρέσκο ψαράκι με πολλά παραδοσιακά πιάτα και υπέροχη θέα.

Παραλίες

Θα μπορούσαν να χυθούν τόνοι μελάνης για τις πανέμορφες και μοναδικές παραλίες τις Λευκάδα, καθώς θεωρούνται από τις καλύτερες και απόλυτα τιρκουάζ– παραλίες στην Ελλάδα. Από τις διασημότερες είναι το Πόρτο Κατσίκι με τα γυμνά βράχια πάνω στην αμμουδιά, ο Άγιος Νικήτας με βαθιά πράσινα νερά και η παραλία Εγκρεμνοί με εντυπωσιακούς γκρεμούς.

Δραστηριότητες

Κι αν δεν σας αρκούν οι βόλτες, τα φαγητά και οι παραλίες η Λευκάδα προσφέρει μια σειρά από δραστηριότητες που καλύπτει όλα τα γούστα. Kitesurfing, wind surfing, καταδύσεις, mountain bike, ιππασία και πεζοπορία είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να επιλέξετε καθώς η Λευκάδα είναι πραγματικά το νησί της δράσης. Πολλές προτάσεις, η επιλογή δική σας!!!