Loading...

Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη… στο Βελιγράδι. Ένα μέρος που από μόνο του αποτελεί από τους πιο top προορισμούς της Ευρώπης όλο το χρόνο, αλλά ακόμη πιο πολύ την άνοιξη. Αυτή την εποχή, η πόλη είναι απλά μαγευτική. Ανθισμένα δέντρα σε κάθε γωνιά της πόλης, ήλιος, ζέστη και μυρωδιές από το πρωί ως το βράδυ, δίνουν στη πόλη έναν ανοιξιάτικο αέρα. Το Βελιγράδι είναι μια πόλη που θα σας γοητεύσει με την αντιφατικότητα και την μοναδικότητα της. Η ομορφιά της Σέρβικης πρωτεύουσας και η άγρια ιστορία της, θα σας ταξιδέψει σε άλλη εποχή. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως το «Βερολίνο των Βαλκανίων», καθώς έχει μια εναλλακτική και νεανική αύρα που αποπνέει και μια ζωντάνια που το χαρακτηρίζει όλες τις ώρες της ημέρας. Γοητευτικό όσο δεν πάει με τις πολλές αντιθέσεις του, γεμάτο πάρκα, μπαράκια και νεολαία, είναι ένας μαγευτικός ταξιδιωτικός προορισμός, που με την αύρα του Βελιγραδίου και τις μαγικές διαδρομές, υπόσχεται να σας γοητεύσει.

Τι να δείτε

Για αυτούς που θα ταξιδέψουν την άνοιξη, σας δίνεται η δυνατότητα να γυρίσετε όλα τα αξιοθέατα και να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την πόλη. Γιατί κακά τα ψέμματα, χειμωνιάτικα με τόσο κρύο, ο καθένας προτιμάει να δει λίγα από τα αξιοθέατα και να πάει τρέχοντας μετά να ζεστάνει το κοκκαλάκι του, παρά να τουρτουρίζει έξω στο κρύο βλέποντας μνημεία. Ενώ τους μήνες της Άνοιξης, με τον ήλιο και αφού έχει ανέβει λίγο η θερμοκρασία, μπορείτε να γνωρίσετε το Βελιγράδι έτσι όπως δεν το είχε δει κανένας μέχρι τώρα. Ένα από τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε καλύτερα, χωρίς να ξεπαγιάζετε, είναι το φρούριο Kalemegdan. Πρόκειται για ένα πάρκο - οχυρό που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης. Στέκεται στην κορυφή του λόφου σε ύψος 125.5 μέτρων και αποτελεί τη καρδιά και το παλιότερο σημείο της πόλης του Βελιγραδίου. Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε το κοινοβούλιο και τον Ναό του Άγιου Σάββα, ο οποίος αποτελεί ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στο κόσμο. Επιπλέον, μη παραλείψετε το παλιό παλάτι, το οποίο ήταν το βασιλικό παλάτι της δυναστείας Obrenović της Σερβίας, που σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο της πόλης και το εσωτερικό του οποίου απλά θα σας εντυπωσιάσει. Τα αξιοθέατα πολλά και εσείς το μόνο που χρειάζεστε είναι χρόνος και διάθεση για να τα απολαύσετε όλα.

Τι να κάνετε

Τα πράγματα που έχετε να κάνετε στο Βελιγράδι είναι πολλά και σίγουρα ο ανοιξιάτικος καιρός θα σας ευνοήσει. Μετά τη βόλτα σας στην ιστορία και τα αξιοθέατα της πόλης, σειρά έχει να γνωρίσετε τη ζωή και την καθημερινότητα στο Βελιγράδι. Αρχικά, όπως θα το διαπιστώσετε και εσείς, την άνοιξη ο Δούναβης και ο Σάβα, οι δύο αυτοί ποταμοί, σφύζουν από ζωή, με τις κρουαζιέρες τους, τα πλωτά μπαρ και κλαμπ και τα εστιατόρια και τις καφετέριες στις όχθες τους να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τι καλύτερο από μια κρουαζιέρα στο Δούναβη και φαγητό ή ποτό στις όχθες του, όπου οι εικόνες που θα αντικρίσετε απλά θα σας μαγέψουν. Ο πανέμορφος πέτρινος πεζόδρομος, εν ονόματι Skadarlija ή αλλιώς “Μονμάρτη” του Βελιγραδίου, περιμένει να σας συναρπάσει με τη ζωντάνια του. Είναι ο δρόμος που καθημερινά κατακλύζεται από κόσμο που θέλει να κάνει τα ψώνια του, να επισκεφτεί διάφορα μαγαζιά και στο τέλος να φάει και να πιει σε ένα από τα αμέτρητα μπαρ και εστιατόρια της περιοχής. Το μόνο που θα χρειαστείτε εδώ είναι άπειρος χρόνος, διάθεση και άνετα παπούτσια για να γνωρίσετε καλά τη καρδιά του Βελιγραδίου. Τέλος, είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνετε και τα πρώτα σας μπάνια για τους πιο τολμηρούς, στο υπέροχο νησί Ada που βρίσκεται μέσα στη πόλη. Καλά καταλάβατε. Και νησί, και μέσα στη πόλη, και νερά για να κάνετε το μπάνιο σας. Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που έχει δημιουργηθεί, σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης και κάθε χρόνο κατακλύζεται από ντόπιους και τουρίστες. Έχει εξελιχθεί σε ένα τεράστιο πάρκο αναψυχής, που μετά τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία στην απέραντη τεχνητή αμμουδιά, μπορείτε να φάτε και να πιείτε σε ένα από τα αμέτρητα μπαρ και εστιατόρια της περιοχής. Το Βελιγράδι, ειδικά την άνοιξη, είναι η απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία και ένας προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε.