Οδοιπορικό στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων!


Loading...

Ερμούπολη πρωτεύουσα της Σύρου και συνώνυμο της αρχοντιάς και της παράδοσης! Η Σύρος ξεχωρίζει για την θέα που προσφέρει από διάφορα σημεία του νησιού και υπόσχεται να σας αφήσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις! Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε σημαντικά μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε και τι άλλο να απολαύσετε στο πανέμορφο αυτό νησί.

Βαπόρια.

Μια περιοχή που αξίζει κανείς να επισκεφτεί στην Σύρο είναι τα Βαπόρια τα οποία ξεχωρίζουν για τα αρχοντικά τους, τις παραλίες τους καθώς και για τον Ναό του Αγίου Νικολάου. Η περιοχή σε μεταφέρει σε μια αριστοκρατική εποχή με ψηλοτάβανα αρχοντικά με εντυπωσιακές τοιχογραφίες που μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν!

Ενυδρείο στο Κίνι

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί το ενυδρείο στο Κίνι και να απολαύσει την χλωρίδα και την πανίδα του Αιγαίου Πελάγους! Το ενυδρείο προσφέρεται για μικρούς και μεγάλους και σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που δυστυχώς αγνοούμε! Οι επισκέπτες του ενυδρείου μπορούν επίσης να επισκεφτούν το Μουσείο Παραδοσιακών Σκαφών, των Αλιευτικών Εργαλείων και των Θαλάσσιων Οργανισμών που φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο.

Ας βουτήξουμε στα...άδυτα!

Η Σύρος είναι ένα νησί που είναι πλήρως οργανωμένο για θαλάσσιες δραστηριότητες!Όπως αναφέραμε και πριν υπάρχει έντονη υποθαλάσσια ζωή, ναυάγια, υφάλους σπηλιές..έναν υπέροχο κόσμο για να εξερευνήσεις! Σε περιμένουν 3 σχολές είτε είσαι αρχάριος, είτε είσαι προχωρημένος, για να σου προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία!

Παραλίες πολλές, πάρα πολλές!

Η Σύρος διαθέτει πάμπολλες παραλίες άλλες αμμώδεις, άλλες με πέτρες, άλλες ρηχές άλλες βαθιές..όλες τους εντυπωσιακές! Μία από τις πιο όμορφες παραλίες είναι αυτή της Βαρβαρούσας και ενδείκνυται για ερημικούς τύπους που αποζητούν την χαλάρωση τους στο μέγιστο! Και μιας και αναφερόμαστε σε ερημικές παραλίας άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παραλία Κόκκινα που όμως λέει και η λέξη έχει κόκκινα βότσαλα που ολοκληρώνουν το όμορφο τοπίο!Το Αχλάδι είναι η ιδανική λύση για οικογένειες με παιδιά αφού πρόκειται για ρηχά νερά και οργανωμένη παραλία!

Τέλος η λύση για τις λιγούρες είναι λουκούμι!

Το Συριανό λουκούμι είναι περίφημο και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσης τους!Μπορείς να το απολαύσεις σε πολλές γεύσεις τριαντάφυλλο, μαστίχα, περγαμόντο, ροδοζάχαρη, μανταρίνι, αμύγδαλο, φιστίκι, καρύδι και ινδική καρύδα...πεντανοστιμο!!