Περίπατος σε Νάουσα και Παροικιά!


Loading...

Από τα πιο όμορφα και κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων είναι η Πάρος. Ένας προορισμός που ελκύει όλο και περισσότερο κόσμο καθώς οι υπέροχες παραλίες, το φανταστικό φαγητό και η έντονη καθημερινότητα συνθέτουν έναν ιδανικό προορισμό. Ένας περίπατος στην Παροικία και στη Νάουσα αρκεί για να μαγευτεί κανείς από την γοητεία του νησιού. Η Παροικία είναι η πρωτεύουσα του νησιού και το κέντρο κάθε δραστηριότητας ενώ η Νάουσα βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Πάρου και είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γραφικά λιμανάκια στο Αιγαίο.

Παροικία

Η πρωτεύουσα της Πάρου είναι κτισμένη στον κόλπο του νησιού κι εκτός από τους όμορφους οικισμούς, τα στενά δρομάκια και τα σοκάκια της παλιάς πόλης διαθέτει κι αρκετά αξιοθέατα όπως είναι η Παναγία Εκατονταπυλιανή, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Λόφο του ενετικού κάστρου, το Ασκληπιείο και το Πύθιο. Εννοείται πως δεν υστερεί καθόλου σε παραλίες. Τα Λιβάδια, ο Κριός και το Μαρτσέλο είναι από τις δημοφιλέστερες.

Νάουσα

Ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που διατηρεί ακόμα τον παραδοσιακό της χαρακτήρα είναι η Νάουσα της Πάρου. Πόλος έλξης, εκτός από το παραδοσιακό ύφος και τα εξαίρετα αρχαιολογικά μνημεία είναι και το φιλόξενο περιβάλλον της Πάρου. Τα ατμοσφαιρικά μπαράκια, οι ψαροταβέρνες με τα ολόφρεσκα ψάρια και η έντονη νυκτερινή ζωή έχουν συνεισφέρει στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.