Οι πιο εναλλακτικές πόλεις του κόσμου!!


Loading...

Κάθε πόλη στον κόσμο έχει μια ξεχωριστή μοναδικότητα. Μια πόλη μπορεί να ξεχωρίζει για ποικίλους λόγους. Ενδεχομένως να ξεχωρίσει για την αρχιτεκτονική της, για την κουλτούρα της ή μπορεί να μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη του επισκέπτη για τις γαστρονομικές απολαύσεις τις οποίες προσφέρει. Παρόλα αυτά κάποιες πόλεις διαθέτουν μερικά μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία τις μετατρέπουν σε εναλλακτικούς προορισμούς. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τους 5 ποιο εναλλακτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Νίκαια, Γαλλία

Η Νίκαια αποτελεί την πρωτεύουσα της Γαλλικής Ριβιέρας. Μία πόλη η οποία έχει ηλιοφάνεια για περίπου 300 μέρες το χρόνο. Το πρώην αγαπημένο θέρετρο της Βρετανικής αριστοκρατίας του 19ου αιώνα δεν άργησε να γίνει ο απόλυτος προορισμός για το διεθνές jet set. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν εδώ και λίγα χρόνια παρελθόν καθώς η κοσμοπολίτικη πόλη της Κυανής Ακτής έχει να προσφέρει κάτι σε όλους. Η δωρεάν είσοδος στα ξακουστά μουσεία της πόλης και τα γραφικά εστιατόρια της, προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικές εικόνες από την τοπική ομορφιά. Ο εορτασμός για τα 150 χρόνια από την προσάρτηση στην Γαλλία βρήκε την πόλη πλήρως ανανεωμένη με πολλά νέα πάρκα, νέες γκαλερί , και σχεδόν 20 νέα μουσεία.

Γρανάδα, Ισπανία

Τα ξακουστά δύο ποτάμια της Γρανάδας μαζί με τα παραδοσιακά γραφικά σπίτια με τα κόκκινα κεραμίδια αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πόλης. Το παλάτι των Μαυριτανών το οποίο βρίσκεται μέσα στο Κόκκινο Φρούριο αποτελεί το κύριο αξιοθέατο της πόλης. Η Γρανάδα έχει ένα δικό της ξεχωριστό στυλ καθώς δε μοιάζει με καμία άλλη πόλη της Ισπανίας. Το δικό της ξεχωριστό στυλ οφείλεται στις επιρροές που απέκτησε από τους Μαυριτανούς κατακτητές. Το 1492 η πόλη πέρασε στα χέρια του Ισπανικού Βασιλείου, το οποίοι διέταξε τον άμεσο εκσυγχρονισμό της πόλης με σεβασμό στην Αραβική αρχιτεκτονική την οποία διέθετε. Το 1984 η πόλη ανακηρύχθηκε ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Βασιλεία, Ελβετία

Η πόλη της Βασιλείας αποτελεί την πρωτεύουσα της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι φωλιασμένη στο τρίγωνο στο οποίο συναντιούνται οι Ελβετία η Γερμανία και η Γαλλία. Η Βασιλεία είναι μια μικρή πόλη η οποία συνδυάζει την Ελβετική ποιότητα ζωής με μία πολυπολιτισμική μίξη για την οποία και είναι ιδιαιτέρως περήφανη. Η πόλη διαθέτει πάνω από 40 μουσεία με μόνιμες αλλά και ειδικές εκθέσεις. Η παλαιά πόλη χωρίζεται από τον ποταμό Ρήνο στην περιοχή Grossbasel και στην περιοχή Kleinbasel . Η κάθε περιοχή έχει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά λόγω των παραδοσιακών Γαλλικών σπιτιών και των μεσαιωνικών κτηρίων τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα μοντέρνα αρχιτεκτονικά κτήρια.

Σεούλ, Νότια Κορέα

Η Σεούλ είναι μια πόλη η οποία σφύζει από ενέργεια. Αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για όλους εκείνους που επιθυμούν να προβούν σε ασταμάτητες εξορμήσεις για αγορές παντός τύπου. Μία πόλη η οποία έχει καταφέρει να ισορροπήσει με καταπληκτικό τρόπο την πολυκοσμία της με της αχανείς εκτάσεις πρασίνου και τους εθνικούς δρυμούς. Οι χαρακτηριστικοί επιβλητικοί ναοί με την τοπική αρχιτεκτονική και τα μεγαλοπρεπή παλάτια της πόλης είναι ικανά να μεταφέρουν τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι εικόνων και χρωμάτων.

Παραμαρίμπο, Σουρινάμ

Το μικρότερο κράτος της Νότιας Αμερικής απέκτησε την αναμαρτησία του μόλις το 1975 από το Βασίλειο της Ολλανδίας. Η πρωτεύουσα του κράτους, το Παραμαρίμπο αποτελεί έναν ειδυλλιακό προορισμό για τους λάτρεις της περιπέτειας. Η πλούσια φύση της πόλης μαζί με τα παρθένα δάση της, αποτελούν τον ιδανικότερο προορισμό για πεζοπορίες και εξερευνήσεις. Λόγω του πλούσιου φυσικού της πλούτου η πόλη διαθέτει πολλά υπαίθρια μουσεία φυσικής ιστορίας και ανθρωπολογίας. Άξιο αναφοράς είναι ο διάσημος ζωολογικός κήπος της πόλης καθώς και οι κρατικοί κήποι.