Ταξίδι στις γεύσεις της Μήλου


Loading...

Μήλος, το ονειρεμένο νησί στην καρδιά του Αιγαίου! Εικόνες από παραλίες μοιάζουν να είναι βγαλμένες από κάποιο εξωτικό νησί! Εικόνες μαγικές που θα μπορούσαν πολύ όμορφα να καλύψουν τα καλύτερα σκηνικά ταινιών και όλα αυτά κρυμμένα στην Ελλάδα, κρυμμένα στο Αιγαίο, σε ένα νησί ιδιαίτερα κοσμοπολιτίκο αλλά συνάμα παραδοσιακό! Σε ένα τέτοιο νησί λοιπόν, με τόσο ξεχωριστή ομορφιά, η κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα δεν μπορεί παρά να έχουν μια ιδιότυπη ταυτότητα, που προκαλεί ενδιαφέρον για γαστρονομικούς πειραματισμούς και για δοκιμές.

Σκορπίνα με φασκόμηλο στο φούρνο.

Μια παραδοσιακή συνταγή, ιδιαίτερα δημοφιλής και γευστική. Με βάση την καλά μαγειρεμένη στο φούρνο σκορπίνα και ένα ιδιαίτερο δέσιμο με φασκόμηλο και λίγο λευκό κρασάκι, το συγκεκριμένο πιάτο πρόκειται να σας επιβεβαιώσει την ανεκτίμητη αξία των διακοπών σας στο νησί.

Πιταράκια Μήλου

Τα πιταράκια είναι ένα χαρακτηριστικό έδεσμα της Μήλου, το οποίο συνοδεύει ως ορεκτικό το κυρίως φαγητό ή αποτελεί ένα χορταστικό μεζέ με το ουζάκι ή τη μπύρα σας. Είναι ένας λαχταριστός ξεροψημένος μεζές που πρόκειται να απογειώσει τον ουρανίσκο σας.

Γλυκό Κουφέτο

Το Κουφέτο της Μήλου είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα, ένα γλυκό του κουταλιού, με κολοκύθα και αμύγδαλα το οποίο προσφέρεται στη Μήλο στους γάμους και στους αρραβώνες, ως κέρασμα από τη μητέρα της νύφης. Το μέλι συμβολίζει την γλυκιά ζωή του ζευγαριού, ενώ τα αμύγδαλα τη γονιμότητα.

Καρπουζόπιτα Μήλου

Ένα από τα πιο γλυκά και δροσιστικά καλοκαιρινά φρούτα, το καρπούζι, μεταπλάθεται στα χέρια των νοικοκυρών της Μήλου σ’ ένα απολαυστικό γλύκισμα, την περίφημη καρπουζόπιτα, η οποία καταναλώνεται ωραιότατα και παγωμένη από το ψυγείο.

Κριθαροκουλούρες

Χωριάτικες κριθαρένιες και σταρένιες κουλούρες (οι κριθαροκουλούρες γίνονταν από τη νέα σοδειά κριθαριού, αρχικά τις βουτούσαν σε θαλασσινό νερό και στη συνέχεια τις συμπλήρωναν με ντομάτα). Αδιαμφισβήτητα είναι κάτι που θα πρέπει να πάρετε φεύγοντας από το νησί!