Βόλτα στο Άμστερνταμ!


Loading...

Η ολλανδική πρωτεύουσα αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Έλληνες και η κάθε επίσκεψη εκεί, θεωρείται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Αμέτρητα κανάλια ανάμεσα σε σπιτάκια με τρίγωνες στέγες, ατμοσφαιρικά cafes, καταπράσινα πάρκα, διάσημα μουσεία, πολύχρωμες αγορές, πολυεθνική κουζίνα, απίθανα μαγαζιά και αμέτρητα ποδήλατα, συνθέτουν το σκηνικό στην πιο χαλαρή και cool Πόλη της Ευρώπης. Θα θέλετε να προλάβετε τα πάντα και με το δίκιο σας!

Μουσεία

Ίσως να μην γνωρίζετε πως το Άμστερνταμ έρχεται πρώτο σε αναλογία συγκέντρωσης μουσείων στον κόσμο, καθώς διαθέτει περισσότερα από 60! Τα τρία βασικά μουσεία βρίσκονται γύρω από την πλατεία Museumplein, στην παλιά νότια συνοικία: έργα των μεγαλύτερων Ολλανδών ζωγράφων εκτίθενται στο εξαιρετικό Rijksmuseum, το σπουδαιότερο μουσείο όλης της χώρας. Τα βασικότερα μουσεία των πιο κορυφαίων Ολλανδών ζωγράφων, είναι το Μουσείο Van Gogh, το Μουσείο Stedelijk και το Μουσείο Museum Het Rembrandhuis!

Πάρκα

Η αγαπημένη απόδραση των ντόπιων γίνεται στο πελώριο Vondelpark, με κήπους, λιμνούλες, γεφυράκια, φιδογυριστά μονοπάτια και γλυπτά, όπως το ‘’Ψάρι’’ του Πάμπλο Πικάσο. Άλλα αγαπημένα πάρκα είναι το Sarphatipark και το Westerpark, δίπλα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου που πλέον αποτελεί χώρο πολιτισμού.

Βραδινή ώρα και διασκέδαση!

Για τον καφέ ή το ποτό σας υπάρχει τεράστια ποικιλία επιλογών. Μπορείτε να προτιμήσετε τα παραδοσιακά καφέ, που στεγάζονται σε παλιά σπίτια πάνω στα κανάλια ή ακόμη τα ‘’brown cafes’’, που αποτελούν μπαρ δοκιμής ποτών. Ακόμη, υπάρχει πληθώρα από πολύβουες ντίσκο και ατμοσφαιρικά μπαρ. Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα στα ψώνια σας και να απολαύσετε έναν καφέ έχοντας συγχρόνως μία από τις ωραιότερες πανοραμικές θέες του Άμστερνταμ.

Καταστήματα αγορών με μεγάλη ποικιλία!

Στο Άμστερνταμ θα δείτε πως διατίθεται μια τεράστια ποικιλία καταστημάτων και αγορών. Έτσι, αν ψάχνετε για δώρα θα βρείτε άφθονες ιδέες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα κλασσικά: Αντίκες κάθε είδους, διαμάντια αλλά και παραδοσιακά κοσμήματα, τυρί και σοκολάτες, ξύλινα τσόκαρα, μπλε πορσελάνες και διάφορα κεραμικά, φυτά και λουλούδια, πίνακες κι έργα τέχνης.

Η εστιατορική σκηνή της πόλης!

Η πολυπολιτισμικότητα χαρακτηρίζει τη γευστική σκηνή της πόλης, θα βρείτε αιθιοπικά και βραζιλιάνικα εστιατόρια μέχρι αιγυπτιακά και κορεάτικα και φυσικά και κορεάτικα και ολλανδικά. Τα ινδονησιακά εστιατόρια είναι πολύ καλά, με αυθεντικές γεύσεις. Τα πιο trendy εστιατόρια βρίσκονται στις νέες γειτονιές της πόλης, έξω από το ιστορικό κέντρο, όπως οι Noord και Ostelijk Havengebied.