Λισαβόνα: Τι πρέπει να κάνεις στη Λισαβόνα!


Loading...

Η πιο παλιά πόλη της δυτικής Ευρώπης και πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, έχει πάρα πολλά να επιδείξει στους επισκέπτες της. Κάποια όμως από αυτά, πρέπει σίγουρα να τα εντάξετε στη λίστα σας, στο επόμενο ταξίδι σας προς τη Λισαβόνα. Με μοναδικό φόντο τη θέα του Ατλαντικού, η Λισαβόνα θεωρείται μια ξεχωριστή πόλη με όμορφα κτίρια και γραφικές σκεπές. Το παρελθόν της είναι σίγουρα ελκυστικό και παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον, όπου αυτό είναι φανερό από το πλήθος των ιστορικών μνημείων, που βρίσκονται παντού. Ολοζώντανη πόλη με μνημεία κι αξιοθέατα, αλλά και πολλά μαγαζιά, εστιατόρια και bar, χάρης στα οποία κερδίζει δικαίως αυτό τον τίτλο. Εάν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμη τη Λισαβόνα, τότε έχουμε να σας προτείνουμε κάποια πράγματα που πρέπει σίγουρα να μπούνε στη λίστα σας. Δείτε καλά και σημειώστε!

Περπατήστε στη γειτονιά Alfama

Η Λισαβόνα όπως και κάθε άλλη πόλη, έχει την πιο γραφική και παλιά γωνιά της, η οποία δεν είναι καμία άλλη από τη γειτονιά Alfama. Αυτή η περιοχή μοιάζει σαν να έχει μείνει αρκετά πίσω στο χρόνο, με μπουγάδες απλωμένες στα μπαλκόνια πολύχρωμων κτιρίων και με παιδιά να τρέχουν και να παίζουν στους δρόμους. Θα συναντήσετε παραδοσιακά σπίτια με κεραμίδια, ενώ θα μπορέσετε να κάνετε ένα πολύ όμορφο διάλειμμα από το σύγχρονο κέντρο της πόλης, κάνοντας βόλτα και απολαμβάνοντας διάφορα γευστικά τοπικά γλυκά.

Επισκεφθείτε το Μουσείο Berardo

Από τον Γουόρχολ μέχρι και τον Πικάσο, η συλλογή του μουσείου είναι μεγάλη, αρκετά εντυπωσιακή κι έχει οργανωθεί από τον επιχειρηματία και λάτρη της τέχνης Joe Berardo. Πολλές είναι οι πόλεις, με το Παρίσι ανάμεσα τους, που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά της συλλογής. Η εξέχουσα αυτή συλλογή περιλαμβάνει πολλά έργα των πιο σημαντικών καλλιτεχνών του 20ου αιώνα και το κορυφαίο που αξίζει να σημειώσουμε, είναι πως όλο το χρόνο για τους επισκέπτες, είναι δωρεάν.

Πάρτε το τραμ

Στη Λισαβόνα λειτουργούν άψογα και ομαλά όλα τα μέσα μεταφοράς, αυτό όμως που κλέβει την παράσταση είναι το τραμ, με το ξεχωριστό vintage χαρακτήρα που διαθέτει. Πέραν αυτού, αν το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να δείτε και τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Λισαβόνας, περπατώντας από το κέντρο της.

Γνωρίστε το Parque das Nacoes (Πάρκο των Εθνών)

Ανατολικά της Λισαβόνας, θα διαπιστώσετε πως υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και ιδιαίτερος εκσυγχρονισμός, σε πλήρη αντίθεση με το ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα συναντήσετε την πιο μοντέρνα πλευρά της πορτογαλικής πρωτεύουσας, όπως είναι και το Oceanario, το μεγαλύτερο ενυδρείο ψαριών της Ευρώπης, όπου οι επισκέπτες βολτάρουν ανάμεσα σε τεράστια ψάρια, ακόμη και καρχαρίες.

Oceanario de Lisboa

Το μεγαλύτερο ενυδρείο στην Ευρώπη, σχεδιασμένο από τον Peter Chermayeff, βρίσκεται στο Parque do Nacoes και φιλοξενεί περίπου 16.000 θαλάσσια ζώα από 450 είδη (πουλιά, θηλαστικά, ψάρια κι άλλους θαλάσσιους οργανισμούς). Ο κύριος εκθεσιακός χώρος είναι μια τεράστια δεξαμενή που δίνει άνετα την ψευδαίσθηση του ανοιχτού ωκεανού.