Φλωρεντία: Πόλη της τέχνης και της αισθητικής!


Loading...

Σαν ανοιχτό μουσείο για τους επισκέπτες και σαν μία πασαρέλα μεγάλων Ιταλών μόδιστρων με μοντέλα τους ίδιους τους κατοίκους της, η Φλωρεντία είναι η πόλη της τέχνης και της αισθητικής. Πρόκειται για την πόλη της Αναγέννησης, η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα ένα ζωντανό μουσείο που καταφέρνει να εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Όλα τα αξιοθέατα της είναι συγκεντρωμένα μαζί, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες, να μπορούν να τα ανακαλύψουν μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Φυσικά κανένας δεν θα θέλει να φύγει από εκεί. Η Φλωρεντία έχει διπλή όψη: από τη μία είναι ζωντανή πόλη και από την άλλη ένα εντυπωσιακό υπαίθριο μουσείο. Παρακάτω σας προτείνουμε 5 αξιοθέατα που πραγματικά αξίζει να δείτε από κοντά.

Palazzo Vecchio

Το ‘’Παλιό Παλάτι’’, είναι το σημαντικότερο δημόσιο κτίριο στην πόλη της Φλωρεντίας. Το παλάτι είναι πολύ όμορφης αρχιτεκτονικής και περιέχει πολλά αξιόλογα εκθέματα, καθώς άξια θαυμασμού είναι επίσης τα ίδια τα δωμάτια τα οποία διατηρούνται ατόφια από εκείνη την εποχή.

Palazzo Pitti

Ένα εκθαμβωτικό παλάτι, το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο σε μια ημικυκλική πλατεία. Σήμερα φιλοξενεί πολλά σημαντικά μουσεία της πόλης, όπως είναι το Palatina Gallery με έργα των Raffaello, Andrea del Sarto, Caravaggio, Bronzino και άλλων, το Μουσείο Ασημικών, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και την Γκαλερί Κοστουμιών. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε πως το παλάτι είναι φημισμένο για τους κήπους που διαθέτει.

Duomo

Χαρακτηριστικό δείγμα ιταλικής γοτθικής αρχιτεκτονικής, καθεδρικός ναός αφιερωμένος στη Santa Maria del Fiore. Μέσα στο ναό μπορείτε να δείτε πέρα από τα γλυπτά του αρχιτέκτονα, διάφορα σημαντικά έργα τέχνης, Πολλά από τα γλυπτά του Duomo φυλάσσονται σήμερα στο Μουσείο Opera del Duomo.

Γκαλέρια Accademia

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Φλωρεντίας, το οποίο έχει γίνει διάσημο χάρης του αγάλματος του Michelangelo Δαυίδ, οι 4 φυλακισμένοι και Pieta of Palestina. Επίσης, φιλοξενεί πολλά άλλα έργα νέων, αλλά και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Santa Maria Novella

Αυτή η εκκλησία αποτελεί εξαιρετικό δείγμα Αναγεννησιακού ρυθμού και κατασκευάστηκε από τον καλλιτέχνη Alberti. Χρησιμοποιήθηκε για πολυάριθμες τελετουργίες και γιορτές στο πέρασμα των χρόνων. Στο εσωτερικό της έχει ένα από τα αριστουργήματα της πρώιμης αναγεννησιακής περιόδου, την Αγία Τριάδα του Masaccio, η οποία φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1425 και 1427.