Παρίσι: Τα top 5 διάσημων αξιοθέατων στο Παρίσι!


Loading...

Το Παρίσι έχει διανύσει μια σημαντική πορεία στην ιστορία του κόσμου ανά τους αιώνες και αυτό είναι ολοφάνερο όπου κι αν στρέψει ο επισκέπτης το μάτι του. Ο κατάλογος των ιστορικών, πολιτιστικών αλλά και θρησκευτικών αξιοθέατων σε αυτή την πόλη, δεν έχει τέλος. Γνωστή και ως η ‘’πόλη του φωτός’’, ανήκει ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου και ενδεχομένως πρόκειται για την πόλη με τα περισσότερα αξιοθέατα. Το να περπατήσετε μία τέτοια πόλη φυσικά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσετε να τη γνωρίσετε. Παρακάτω έχουμε ξεχωρίσει για εσάς τα 5 διασημότερα αξιοθέατα που πρέπει σίγουρα να προσπαθήσετε να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο Παρίσι.

Πύργος του Άιφελ

Δεν υπάρχει περίπτωση φυσικά να επισκεφθεί κάποιος το Παρίσι και να μην πάει στον Πύργο του Άιφελ. Αποτελεί το σύμβολο της πόλης αλλά και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αξιοθέατα ανά τον κόσμο. Σήμερα αποτελεί "θέλγητρο" της πόλης και δεν εννοείται Παρίσι... χωρίς τον πύργο του.

Μουσείο του Λούβρου

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα, δημοφιλέστερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και στις αίθουσες του φιλοξενεί 35.000 έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας, σε μία έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων. Αξίζει να αναφέρουμε πως το πρώτο έργο τέχνης που μπήκε στη συλλογή του ήταν ο περίφημος πίνακας της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι τον 16ο αιώνα. Από τότε μέχρι και σήμερα οι συλλογές του περιλαμβάνουν γαλλική ζωγραφική και γλυπτική, ιταλική ζωγραφική και γλυπτική, ολλανδική ζωγραφική, αντικείμενα τέχνης, καθώς και διάφορες αιγυπτιακές και ελληνικές αρχαιότητες.

Η Παναγία των Παρισίων

Πρόσκειται για ένα γοτθικό ναό, εντυπωσιακό αρχιτεκτονικά, καθώς κι ένα από τα πιο γνωστά μνημεία στο Παρίσι. Όσοι το έχουν θαυμάσει από κοντά, γοητεύονται από την Πύλη του ναού, από τα εξαιρετικά γλυπτά που κοσμούν το ναό, αλλά και από τα εντυπωσιακά βιτρό - παράθυρα. Η διασημότητά του, οφείλεται σίγουρα: στη μυστηριακή επιρροή που ασκεί στους επισκέπτες γεμίζοντας τους με ένα απροσδιόριστο δέος, αλλά και στο ομώνυμο έργο του Βίκτωρ Ουγκώ. Μία συμβουλή, να ανεβείτε στις διάσημες υδρορροές και να δείτε την πόλη με "τα μάτια του πουλιού"

Σηκουάνας ποταμός

Ο ποταμός Σηκουάνας, είναι σύμβολο για το Παρίσι και ταυτόχρονα ένα πολύ σημαντικό αξιοθέατο της πόλης. Το όνομα του προέρχεται από τη λατινική λέξη Sequana, η οποία έχει κελτικές ρίζες και σημαίνει "Ιερός ποταμός". Ο ποταμός είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μέρος του και αποτελεί μια σημαντική εμπορική οδό τόσο για το Παρίσι, όσο και για ολόκληρη τη Γαλλία. Διαθέτει πολλά καραβάκια που πραγματοποιούν κρουαζιέρες και προσφέρουν μια διαφορετική οπτική του Παρισιού. Υπάρχουν 37 γέφυρες που διασχίζουν το Σηκουάνα μέσα στην πόλη του Παρισιού και δεκάδες ακόμη στα προάστιά του.

Βερσαλλίες

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών βρίσκεται 30 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, στην ομώνυμη πόλη των Βερσαλλιών, η οποία ήταν πρωτεύουσα της Γαλλίας για μία χρονική περίοδο. Ακριβώς πίσω από το ανάκτορο, βρίσκονται οι κήποι των Βερσαλλιών, ένα καταπληκτικό σύνολο, όπου η φύση "υπακούει" σε απόλυτους κανόνες συμμετρίας και η αισθητική "απογειώνεται" σε μια έκρηξη χρωμάτων και σε μια αποθέωση των αισθήσεων.