Λονδίνο: Τι να δείτε στο Λονδίνο!


Loading...

Η βρετανική πρωτεύουσα έχει πολλά πρόσωπα. Το Λονδίνο του θεάτρου και των τεχνών, το Λονδίνο των πλατειών και των γεφυρών, το Λονδίνο της πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής, του shopping, αλλά και της έντονης νυχτερινής ζωής και το Λονδίνο που ξεχωρίζει για την ιστορία του και την αξιοθαύμαστη πολυσυλλεκτικότητα. Αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μπορέσετε να ανακαλύψετε το Λονδίνο, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενθουσιαστείτε με τα αξιοθέατα που διαθέτει. Άλλα περίεργα, άλλα πιο απλά, αλλά όλα δημοφιλή για τους επισκέπτες, θα σας ξετρελάνουν. Εμείς θέλουμε λοιπόν να περιεργαστείτε αυτούς τους πολύτιμους θησαυρούς κι έτσι φροντίσαμε να σας εξασφαλίσουμε τους 5 καλύτερους.

Big Ben

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο πολυ - φωτογραφημένα και αναγνωρίσιμα αξιοθέατα του Λονδίνου, καθώς επίσης είναι ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια της πόλης και από εκείνα που σίγουρα θα καταφέρουν να γοητεύσουν τον φωτογραφικό σου φακό. Χωρίς αμφιβολία, είναι ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο Βρετανικό ορόσημο. Big Ben ονομάζεται η μεγάλη καμπάνα και το ρολόι που είναι στα βόρεια των ανακτόρων του Wesrminster.

Madame Tussauds

Στο διάσημο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Λονδίνου, μπορείτε να δείτε σε αληθινές διαστάσεις διάσημα πρόσωπα από την ιστορία ή τη σύγχρονη εποχή και να φωτογραφηθείτε μαζί τους. Το μουσείο αυτό δημιουργήθηκε από την Γαλλίδα καλλιτέχνιδα Marrie Tussaud. Πρόσωπα γνωστά, διάσημα, πολιτικοί, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καλλιτέχνες και άνθρωποι των Media, συγκεντρώνονται σε ένα μουσείο που εντυπωσιάζει, χάρη στα χιλιάδες εκθέματα που διαθέτει.

Βρετανικό Μουσείο

Είναι το διασημότερο αξιοθέατο της πόλης της μεγάλης Βρετανίας με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Διαθέτει περισσότερα από 8 εκατομμύρια εκθέματα από όλη την παγκόσμια κληρονομιά και εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού και είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα στα σημαντικότερα μουσεία του πλανήτη.

Εθνική Πινακοθήκη

Φιλοξενεί περισσότερα από 2000 έργα τέχνης και αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στη Μεγάλη Βρετανία και ταυτόχρονα ένα από τα πιο αξιόλογα του κόσμου. Διαθέτει ειδικά αφιερώματα, περιοδικές εκθέσεις καθώς και ειδικές ξεναγήσεις για μικρά παιδιά, που καθιστούν την επίσκεψη στην Πινακοθήκη περισσότερο συναρπαστική. Εκτός από την έκθεση των έργων τέχνης, διατίθεται κατάστημα με αναμνηστικά, καφέ και εστιατόριο. Φυσικά μία μόνο επίσκεψη δεν είναι αρκετή για να δει κανείς όλα τα έργα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Είναι η έδρα της Βρετανικής μοναρχίας. Πρόκειται για ένα αρκετά διάσημο παλάτι στο Λονδίνο, το οποίο έχει 600 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων της αίθουσας του θρόνου, μίας αίθουσας χορού, της πινακοθήκης, καθώς επίσης και μιας πισίνας που διαθέτει. Όταν βρίσκεται στο παλάτι η Βασίλισσα, τότε εντός του παλατιού υψώνεται μία σημαία. Αξιοθέατο αποτελεί η αλλαγή της φρουράς που διαρκεί περίπου 45 λεπτά.