Μιλάνο: Οδηγίες για πρωτάρηδες!


Loading...

Σκοπεύετε φέτος να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στο Μιλάνο, που αν υπάρχει μία πόλη που θα μπορούσε να συναγωνιστεί σε ομορφιά τη Ρώμη, είναι αυτή, η οποία επίσης βρίσκεται στην Ιταλία. Πρόκειται για μια πόλη με ξεχωριστό χαρακτήρα και ποικίλα. Αξιοθέατα, που ικανοποιούν απόλυτα τις επιθυμίες όλων των ταξιδιωτών, ακόμη και των πιο απαιτητικών. ‘’5 Must see’’ του Μιλάνου, είναι τα εξής:

Σκάλα του Μιλάνο

Από τον 18ο αιώνα, έχουν ανέβει στη σκηνή της τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου και φυσικά οι πιο μεγάλοι καλλιτέχνες. Επομένως, η γνωριμία με την παγκοσμίου φήμης όπερα είναι επιβεβλημένη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μιλάνο. Παραπλεύρως, λειτουργεί ένα μουσείο, όπου μπορείτε να δείτε άκρως ενδιαφέροντα εκθέματα σχετικά με τη Σκάλα του Μιλάνου.

Μίνι κρουαζιέρα στα κανάλια του Μιλάνου

Φυσικά κι όποτε αναφερόμαστε στην Ιταλία και στα κανάλια αντίστοιχα, το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν εκτός από τη Βενετία σίγουρα, στα κανάλια που διαθέτει το Μιλάνο, στην περιοχή Navigli. Η περιοχή αυτή είναι αρκετά ήρεμη και γραφική, ενώ από τα κανάλια της είναι σχεδιασμένα από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Duomo

Ακόμη κι αν δεν έχετε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική, μόνο και μόνο η θέα του καθεδρικού ναού του Μιλάνο, θα σας ενθουσιάσει. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς γοτθικού ρυθμού στον κόσμο και σίγουρα το σημείο από το οποίο πρέπει να ξεκινήσει η γνωριμία σας με την πρωτεύουσα του ιταλικού βορρά. Ο ιδιαίτερα όμορφα φωτισμένος καθεδρικός ναός αποτελεί το ιδανικό σκηνικό και για μια βραδινή βόλτα στο Μιλάνο.

San Siro

Με χωρητικότητα 80000 θεατών, το San Siro είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ποδοσφαιρικά γήπεδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, αποτελεί την έδρα και των δύο μεγάλων ομάδων του Μιλάνου, της Inter και της AC Milan. Εάν είστε τυχεροί και βρείτε εισιτήρια, μη χάσετε την ευκαιρία να ζητήσετε από τις κερκίδες του γηπέδου έναν αγώνα της Serie A.

Piazza Mercanti

Καμία πλατεία δεν μπορεί να συγκριθεί με τη Piazza Mercanti. Χτίστηκε το 1228 και έκτοτε αποτελεί την εμπορική και πολιτική καρδιά της πόλης του Μιλάνου, γεγονός που αντικατοπτρίζει πλήρως στα κτίρια και τους δρόμους που περιβάλλουν την πλατεία.