Τι πρέπει να γνωρίζω πριν ετοιμάσω βαλίτσες για Μπάνσκο


Loading...

Το Μπάνσκο είναι μια πόλη περίπου 10.000 κατοίκων, στο όρος Πιρίν της Βουλγαρίας, σε υψόμετρο 936 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Ενώ μέχρι πριν από κάποια χρόνια η κύρια ασχολία ήταν η κτηνοτροφία και το εμπόριο, τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει μια τεράστια τουριστική ανάπτυξη, κατά κύριο λόγο, χάρη του σύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου. Πριν ετοιμάσεις λοιπόν τις βαλίτσες σου, διάβασε κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις!

Χιονοδρομικό

Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο διαθέτει μερικές από τις καλύτερες εγκαταστάσεις που μπορείς να συναντήσεις σε χιονοδρομικό. Το βουνό Πιρίν έχει κυρίως αλπικό χαρακτήρα και η υψηλότερη κορυφή στην περιοχή είναι Βίχρεν - 2914 μ. Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 925 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και η σκι περιοχή είναι σε υψόμετρο 2000-2600 μ. Το θετικό είναι ότι κοντά στην γόνδολα υπάρχουν αρκετά μοντέρνα ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Σόφια

Σε απόσταση περίπου 160 χλμ. από το Μπάνσκο, μπορείς να βρεις την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Μια πόλη με πλούσια Ιστορία, καταπράσινα πάρκα και άπειρες εκκλησίες. Περπατώντας στους δρόμους της Σόφιας, στο ιστορικό της κέντρο, θα νιώσεις μια νοσταλγικότητα. Πλούσια αξιοθέατα όπως είναι ο ναός του Alexander Nevsky, το Εθνικό Θέατρο Ivan Vazov, το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης και το ιστορικό ξενοδοχείο Balkan. Εννοείται ότι υπάρχουν άπειρα εστιατόρια, καφέ, μαγαζιά και εμπορικά ώστε να κάνεις ένα διάλειμμα από την γνωριμία της πόλης.

Φαγητό και διασκέδαση

Το φαγητό και η διασκέδαση στο Μπάνσκο προσφέρονται άφθονα και οικονομικά. Στις παραδοσιακές ταβέρνες "μεχάνα" μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία φαγητών και ποτών, κατά κύριο λόγο κρεατικά. Μαγαζιά όπως το εστιατόριο Victoria, το La Skara και το The Lions Pub είναι τα δημοφιλέστερα. Όσο για τη βραδινή διασκέδαση; Αρκετά μπαράκια, με ξένη κατά βάση μουσική, και κέφι, που κρατάνε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Δημοφιλέστερα μαγαζιά είναι το Jack's House, το Happy End και το Queen's Pub.