Ρόδος: 5 από τις καλύτερες δραστηριότητες που δεν πρέπει να χάσεις !


Loading...

Αχ, αυτή η Ρόδος !! Είναι ένα νησί με πολλά παραπάνω από το να τεμπελιάσεις στην παραλία. Ίσως για αυτό και πολλοί επισκέπτες αυτού του καταπληκτικού νησιού, επιλέγουν πολύ πιο "ενθουσιώδεις" δραστηριότητες για τις διακοπές τους, όταν βρίσκονται εκεί ! Αυτή ακριβώς τη συμβουλή ακολούθησα και εγώ, κάνοντας πράγματα και δραστηριότητες που σε κανένα άλλο νησί δεν θα έβρισκα, με αποτέλεσμα να κάνω τις πιο μαγευτικές εκδρομές που θα μπορούσα.

Τα κύματα της Ρόδου !

Το Πρασονήσι. Ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του νησιού για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες του windserf και όχι μόνο! Εκεί θα δείτε μια μακρόστενη λωρίδα γης που χωρίζει το Καρπάθιο Πέλαγος στα δύο και ενώνει το Πρασονήσι με τη Ρόδο.Η αμμώδης γλώσσα που συνδέει το νησάκι με τη Ρόδο δημιουργεί δύο κόλπους: στον έναν τις περισσότερες φορές φυσούν δυνατοί άνεμοι που σηκώνουν «καλά» κύματα, ενώ στον άλλο παρατηρείται μικρός κυματισμός ή νηνεμία, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες τόσο στους αρχάριους όσο και στους έμπειρους surfers. Κι όλα αυτά μπορεί να συμβαίνουν τη στιγμή που στο υπόλοιπο Αιγαίο επικρατεί πλήρης άπνοια! Νοίκιασε μια αδιάβροχη στολή και μια σανίδα του σερφ και ανέβα. Θα νιώσεις σαν βασιλιάς να δαμάζεις τα κύματα και να γλιστράς πάνω τους με απόλυτη ευκολία! Είναι σίγουρα κάτι το οποίο θα έκανα και θα ξαναέκανα !!

Οι διαδρομές με 4x4 !

Μία από τις δραστηριότητες που προτείνω σε όσους επισκεφθούν τη Ρόδο, είναι οι οργανωμένες εκδρομές με 4x4 ! Μπορεί να μην είναι γνωστό, όμως η Ρόδος διαθέτει ένα εκτεταμένο off road δίκτυο κατάλληλο για διαδρομές με όχημα 4x4. Είναι γεγονός ότι θα περάσετε μερικές ώρες ψυχικής ανάτασης και σωματικής ασκήσεως, θα νιώσετε την εμπειρία εναλλαγής συναισθημάτων και εικόνων, με πανέμορφα τοπία να εναλλάσσονται με στιγμές έντασης και περιπέτειας.

Παιχνίδια γκόλφ !

Το νησί των ιπποτών ήταν από τους πρώτους τόπους της χώρας μας που φιλοξένησαν οργανωμένες εγκαταστάσεις γκολφ διεθνών προδιαγραφών. Το μεγάλο γήπεδο παραμένει σε λειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, και αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο αθλητισμού για μικρούς και μεγάλους Ροδίτες. Από το 2002 δε, οπότε ιδρύθηκε ο Αθλητικός Ομιλος Γκολφ της Αφάντου, όλο και περισσότεροι ντόπιοι αγκάλιασαν το σπορ. Η αλήθεια είναι ότι σαν άθλημα δεν το είχα ποτέ στο μυαλό μου σαν κάτι το οποίο θα είναι ενδιαφέρον αλλά και διασκεδαστικό. Λάθος!! Μεγάλο λάθος. Είναι και τα δύο αυτά αλλά και πολλά περισσότερα. Είναι όντως κάτι το οποίο προτείνω και χαίρομαι που το έκανα! Δοκιμάστε το!!

Ιππότες..για ένα σκοπό !

Η ιππασία στη Ρόδο είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα. Στο νησί λειτουργούν ιππικοί όμιλοι και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους διοργανώνονται ιππικοί αγώνες. Αν λοιπόν ξυπνήσει ο …ιππότης μέσα σας ή η αρχοντοπούλα που το σκάει με το άλογο της για να συναντήσει το πρίγκιπά της, δεν έχετε παρά να πάρετε μαθήματα ιππασίας και να ταξιδέψετε για λίγο στα χρόνια του ρομαντισμού. Είναι από τους ομορφότερους τρόπους να γνωρίσεις το νησί αλλά και τη φύση του!