72 ώρες στη Μπολόνια!


Loading...

Η Μπολόνια, αποτελεί τον πιο πρόσφατο προορισμό της τελευταίας μου εξόρμησης. Επέλεξα με την παρέα μου να την επισκεφθούμε 3 γεμάτες ημέρες, αφού τελειώσαμε από την Φλωρεντία, συνεχίσαμε πιο βόρεια. Βρεθήκαμε περίπου 72 ώρες και ήταν μία πόλη που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα σας αναφέρω αυτά που μου έκανα περισσότερο εντύπωση.

Περιήγηση στην πόλη

Αφού πραγματοποιήσαμε το check-in στο ξενοδοχείο, ξεκινήσαμε για την πιο διασκεδαστική περιήγηση. Ορισμένα από τα αξιοθέατα που με εντυπωσίασαν περισσότερο ήταν η Piazza Maggiore, η Βασιλική του Αγίου Πετρώνιου και η κομψή στοά portico del pavaglione. Ακόμη, αξίζει να δείτε το συντριβάνι του Ποσειδώνα και την Βασιλική του Αγίου Στεφάνου. Μπορείς να απολαύσεις την ιδιαιτερότητα και την πολύ όμορφη αρχιτεκτονική της πόλης, με τους χρωματισμούς των κτιρίων. Η Μπολόνια είναι μία μοναδική πόλη. Θα σε κάνει να την αγαπήσεις σίγουρα.

Γαστρονομία

Όπως είναι γνωστό η πόλεις της Ιταλίας είναι ο παράδεισος της γαστρονομίας. Έτσι και την Μπολόνια μπορεί να απολαύσει κανείς την μεγάλη ποικιλία της ιταλική κουζίνας. Πολλοί τουρίστες την αναφέρουν "Χοντρή" επειδή οι μακαρονάδες της είναι άκρως παχυντικές αφού είναι η πρωτεύουσα των αλλαντικών την σάλτσας μπολονέζ και των τορτελίνι. Όπως καταλαβαίνει κανείς, όταν επισκέπτεται την Μπολόνια είναι αδύνατο να γευτεί την μοναδική κουζίνα που διαθέτει. Επιπλέον, μπορείς να βρεις ορισμένα καταστήματα Gourmet Shopping όπου μπορείς να προμηθευτείς ορισμένα προϊόντα όπως κρέας, τυριά και αλλαντικά αλλά και ψωμί. Μπορώ να πω ότι σε αυτήν την πόλη εκτός από την συναρπαστική περιήγηση στα αξιοθέατα της, απόλαυσα με τον καλύτερο τρόπο την ιταλική κουζίνα. Γενικότερα είμαι και άνθρωπος που μου αρέσει να δοκιμάζω γεύσεις, επομένως το  ταξίδι μου ήταν συναρπαστικό.