Καιμάκτσαλαν: Λόγοι που αξίζει να το επισκεφτείς


Loading...

Το χιονοδρομικό που βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας, αποτελεί σύνορο με τα Σκόπια. Το όρος Βόρας ή Καϊμακατσαλάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας, με υψόμετρο 2524 μ. Στην κορυφή του, και επί της γραμμής των συνόρων, υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που αποτελεί μνημείο του 1ου Παγκοσμίου πολέμου. Το 1994 ξεκίνησε δοκιμαστικά η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου με δύο αναβατήρες και ένα καταφύγιο, ενώ το 1995 έγινε η επίσημη έναρξη. Από τότε γίνονται συνεχείς βελτιώσεις τόσο στην δυνατότητα πρόσβασης όσο και στις εγκαταστάσεις του. Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2050 μ. με το κεντρικό καταφύγιο, πάρκινγκ, σχολές σκι και φτάνει μέχρι τα 2480 μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση. Η θέα από το βουνό είναι εξαιρετική και όταν το επιτρέπει ο καιρός μπορείτε να παρατηρήσετε τον Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύμπου. Διαθέτει μακριές και φαρδιές πίστες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, θεωρείται ως το ιδανικό κέντρο για βελτίωση τεχνικής και διαδρομές σε απάτητο χιόνι.

Δραστηριότητες

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν θα έχετε την δυνατότητα να διασκεδάσετε σε όποια ηλικία και αν είστε και ανεξαρτήτως του αν το ski είναι ένα από τα αγαπημένα σας σπορ ή όχι. Θα χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τον καφέ ή το τσάι σας, αγναντεύοντας και που ξέρετε; Άν είστε από τους τυχερούς και το επιτρέπει ο καιρός, μπορεί να δείτε και τον Θερμαϊκό από εκεί ψηλά. Για τους φανατικούς της δράσης και της περιπέτειας, εδώ είναι ο χώρος που θα ζήσουν τις μεγαλύτερες συγκινήσεις, με ποικίλες πίστες, για όλα τα γούστα.

Διαμονή

Για τη διαμονή στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής τα οποία είναι διαφόρων κατηγοριών και τύπων και μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.

Διασκέδαση

Καθώς αποτελείται από τα πλέον κοσμοπολίτικα ορεινά χωριά της Ελλάδας, έχει και πολλά μέρη για φαγητό, για καφέ ή ποτό. Παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση, ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.