Loading...

Η λέξη Βαλκάνια προέρχεται από τη τούρκικη λέξη balkan που σημαίνει όρος ή οροσειρά. Επομένως δεν είναι τυχαίο που η περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης ονομάστηκε Βαλκανική Χερσόνησος. Κάποιες από τις χώρες που αποτελούν τη χερσόνησο είναι και οι ομορφότερες της Ευρώπης , όπως είναι η Ελλάδα (φυσικά), η Βουλγαρία, η Σερβία και η Σλοβενία. Μπορεί κάποιοι να τις υποτιμούν λόγω θέσης και οικονομίας αλλά αυτό δεν κλέβει στο απειροελάχιστο την εκρηκτικότητα και το ταμπεραμέντο μας. Αρκετά όμως με τα ιστορικά! Παρακάτω θα σου αναφέρω τις πιο εντυπωσιακές πόλεις των Βαλκανίων για να διαλέξεις αυτήν της επιλογής σου για τον χειμώνα που έρχεται!

Βουλγαρία-Σόφια!

Η Βουλγαρία, με πρωτεύουσα τη πανέμορφη Σόφια, είναι πιο εύκολη λύση για ένα γρήγορο ταξιδάκι. Η πρωτεύουσα της πόλης είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στο ξενοδοχείο Σέρατον, στην πλατεία Sveta Nedelya, το οποίο αποτελεί την καρδιά της Σόφιας. Η Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού και ο καθεδρικός Ναός Alexander Nevsk είναι τα ομορφότερα σημεία επίσκεψης. Μιλώντας όμως για Βουλγαρία δε μπορώ να μην αναφέρω το μοναδικό Μπάνσκο, με το καλύτερο χιονοδρομικό, το απίστευτα οικονομικό φαγητό και διασκέδαση και τα πολυτελή ξενοδοχεία.

Σερβία-Βελιγράδι!

Η Σερβία, με τη μαγευτική της πρωτεύουσα, το Βελιγράδι είναι ίσως ο αγαπημένος μου προορισμός. Θέλεις η ιδιοτροπία, θέλεις η καθημερινότητα; Ότι είναι αυτό που με προσελκύει σίγουρα έχει δίκιο που το κάνει. Αν αμφιβάλεις, μια βόλτα στην skadarlija για φαγητό και ένας καφές στην πλατεία Knez Mihailova είναι μια εμπειρία διαφορετική. Tip: Μη ξεχάσεις να κάνεις μια ευχή στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα, πιάνει!

Κροατία-Ντουμπρόβνικ!

Αν νόμιζες ότι θα σου μιλήσω για το Ζάγκρεμπ, τότε κάνεις λάθος! Μπορεί το Ζάγκρεμπ να είναι η πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ντουμπρόβνικ όμως αποτελεί την ομορφότερη πόλη της. Μια παραμυθένια πόλη, με κόκκινες σκεπές, γραφικά δρομάκια, κάστρα και επιβλητικά κτήρια που δε θα ξέρεις που να πρωτοβγάλεις selfie! Τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης είναι γεμάτα με ατμοσφαιρικά μαγαζιά για κάθε είδους διασκέδαση. Διαλέγεις ένα μαγαζί σύμφωνα με τα γούστα σου και απλά περνάς υπέροχα.

Ρουμανία -Βουκουρέστι!

Ναι, κι εδώ θα πέσεις σε μια πρωτεύουσα. Το Βουκουρέστι, πρωτεύουσα της Ρουμανίας, ανήκει κι αυτό στα Βαλκάνια, άσε που δεν είναι τυχαίο να το αποκαλούν "Το Παρίσι των Βαλκανίων". Το Βουκουρέστι ίσως σε μπερδέψει λίγο αφού είναι λίγο αντιφατικό αλλά δεν υστερεί καθόλου σε τίποτα σε σχέση με τις άλλες πόλεις. Η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο στην πόλη αλλά ατό που θα σε συμβουλέψω εγώ να επισκεφτείς το κάστρο του Κόμη Δράκουλα, πίστεψε με δε θα χάσεις!

Τουρκία-Κωνσταντινούπολη!

Ένα μικρό μέρος της Τουρκίας, (Ευρωπαϊκή Τουρκία) είναι το μέρος αυτό που εκτείνεται από την Κωνσταντινούπολη ως τον ποταμό Έβρο και θεωρείται ότι ανήκει στις βαλκανικές χώρες. Ένα μικρό μέρος της Τουρκίας, που αναφέρεται ως Ευρωπαϊκή Τουρκία, και εκτείνεται από την Κωνσταντινούπολη ως τον ποταμό Έβρο. Τι μπορεί κανείς να πει για τη μια και μοναδική Πόλη; Μια κρουαζιέρα στο Βόσπορο θα σε πείσει ότι έπρεπε να επισκεφτείς την Κωνσταντινούπολη νωρίτερα, μόνο έτσι θα γνωρίσεις το μεγαλείο της. Λίγο η αγορά Καπαλί Τσαρσί, πολύ η εκκλησία της Αγίας Σοφίας, τα τζαμί, η πλατεία Ταξίμ δε ξέρω τι μπορεί να πρωτοερωτευτείς. Ότι κι αν είναι αυτό, σίγουρα θα αξίζει τον κόπο. Ψάξε και βρες και εσύ οικονομικά πακέτα για να την επισκεφθείς!