Η επίσκεψη μου στο μουσείο της Heineken..!


Loading...

Ακόμη κι αν δεν ήξερες πως υπάρχει αυτό το μουσείο, ακόμη κι αν το είχες ακουστά αλλά δεν ήξερες που είναι, κάνει μπαμ το που βρίσκεται! Στην πρωτεύουσα της μπύρας και των μουσείων. Εκεί που πήγαμε 15 Σεπτεμβρίου για 4 διανυκτερεύσεις και περάσαμε καταπληκτικά! Την περίοδο που το επισκεφθήκαμε εμείς ο καιρός ήταν ιδανικός. Ούτω πολύ κρύο, ούτε πολύ ζέστη. Πιο πολύ κρύο, παρά ζέστη. Νοικιάσαμε και ένα ποδήλατο, όπως συνηθίζουν να κυκλοφορούν οι ντόπιοι και γυρίσαμε όλη την πόλη...εξερευνήσαμε κάθε της στενάκι! Αυτό που κατάλαβα γυρίζοντας όλο τον κόσμο, είναι πως το Άμστερνταμ είναι ο ιδανικός προορισμός για αυτήν την εποχή. Μην σας πω και ο ιδανικός προορισμός γενικότερα! Βρισκόμενοι λοιπόν στο Άμστερνταμ δεν θα μπορούσαμε να επισκεφθούμε εκείνο το μέρος που συνδυάζει Heineken και ιστορία! Επισκεφθήκαμε το μουσείο της Heineken! Το πρώτο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν...

ο ιδιαίτερος φωτισμός! Είναι αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο από όλα .Σε κάποιους διαδρόμους ένιωθες πως βρίσκεσαι σε διαστημόπλοιο. Ιδιαίτεροι φωτισμοί με τηλεοράσεις αριστερά και δεξιά. Το καλό ήταν πως υπήρχε μια κυρία και ξεναγούσε εμάς και το group σε διάφορους χώρους και δεν χανόμασταν. Έξυπνη διαρρύθμιση και σχετικά προσιτές τιμές όσον αφορά την είσοδο και την βόλτα με το καραβάκι. Μια συμβουλή: Κλείστε εισιτήρια μέσω ίντερνετ πριν το επισκεφθείτε γιατί η ουρά είναι ατελείωτη...

Το δεύτερο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι πως το μουσείο διαθέτει 2 μπαρ! Περπατώντας λοιπόν έστω και λίγο, σταματούσες για μια δροσερή μπύρα και συνέχιζες! Έτσι κάναμε και εμείς! Στην ουσία συνδυάζεις μια Heineken, λίγο περπάτημα και ψυχαγωγία. Εμείς βγάλαμε και φωτογραφίες με το λογότυπο της Heineken να φαίνεται από πίσω! Το σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να ζητήσεις ότι μπύρα θέλεις εκεί! Θα βρεις μόνο Heineken!

Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση όμως ήταν ο κόσμος. Είχε πολύ κόσμο για μια απλή καθημερινή ημέρα όπως το επισκεφθήκαμε εμείς. Και το σημαντικό είναι πως όλοι έμπαιναν στο μουσείο λες και έμπαιναν σε ένα ακόμη βαρετό μουσείο αλλά στη συνέχεια τα πρόσωπα τους γέμιζαν χαμόγελα!Βέβαια, δεν ήταν εκείνη η κατάσταση που ο ένας πατούσε τον άλλον, αλλά είχε αρκετό κόσμο που ήθελε να πληροφορηθεί σχετικά με την ιστορία της πασίγνωστης αυτής μάρκας που μας συνοδεύει το βράδυ!

Εντάξει, ήξερα ότι έχει μεγάλη ιστορία η Heineken σαν μπύρα, αλλά δεν ήξερα ότι θα ήταν τόσο ενδιαφέρον. Το 1873 ο επιχειρηματίας Gerard Heineken, νεαρός σε ηλικία, ανακάλυψε το πάθος του για τη ζυθοποιία. Έτσι λοιπόν αγόρασε ένα κομμάτι γης στο σημερινό κέντρο του Άμστερνταμ, έχτισε ένα ζυθοποιείο και έβαλε στόχο να τελειοποιήσει τη συνταγή που έμελλε να γίνει σύντομα η πρώτη "premium" lager μπίρα της Ολλανδίας. Και έτσι λοιπόν έγινε, η Heineken έγινε γνωστή όχι μόνο στην Ολλανδία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο! Η επιτυχία της Heineken οφείλεται στα αγνά, φυσικά συστατικά της: βύνη κριθαριού, νερό, λυκίσκος και μια μικρή αλλά σημαντική ποσότητα μαγιάς Α, όπως μας ενημέρωσε η ξεναγός μας!

Εμείς δοκιμάσαμε όλα τα είδη μπύρας, πήραμε μαζί μας σουβενίρ ενώ ταυτόχρονα κάναμε βόλτα με το καραβάκι για περίπου μισή ώρα. Και όλα αυτά; Με λιγότερο από 30€ τουλάχιστον την χρονική περίοδο που το επισκεφθήκαμε εμείς! . Eμεις πάντως το διασκεδάσαμε και σας το συνιστούμε!