Λουτρό: O κρυμμένος θησαυρός των Χανίων!!!


Loading...

Στο νότιο άκρο της Κρήτης, στην επαρχία των Σφακίων και απέχοντας 71 χιλιόμετρα από τα Χανιά, βρίσκεται το Λουτρό. Το μικρό αυτό ψαροχώρι είναι ένας από τους πολλούς κρυμμένους θησαυρούς του νησιού, που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε. Απομακρυσμένο από την κοσμοπολίτικη πόλη των Χανίων, διατηρεί μια ξεχωριστή, μοναδική ταυτότητα. Το μικρό παραδοσιακό λιμάνι, τα γραφικά πέτρινα σοκάκια, τα σπίτια και τα δωμάτια, που μοιάζουν να βγήκαν από παραμύθι, καθώς και το γεγονός ότι στο χωριό δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, αναδύουν τον αέρα μιας άλλης εποχής.

Πρόσβαση

Στο Λουτρό δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, αλλά ούτε και αυτοκινητόδρομοι. Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται είτε με καΐκι, είτε με τα πόδια. Ωστόσο, επειδή ο δρόμος είναι αρκετά δύσβατος, αφού θα πρέπει να διασχίσετε το βουνό για να φτάσετε εκεί, είναι προτιμότερο να επιλέξετε το καΐκι, στο οποίο θα επιβιβαστείτε από το λιμάνι των Σφακίων. Κατά τη διάρκεια της σύντομης βαρκάδας, μέχρι να φτάσετε στο χωριό, θα απολαύσετε το μοναδικό θέαμα, που προσφέρουν οι μικρές, ερημικές παραλίες, που έχουν σχηματιστεί κατά μήκος της ακτογραμμής.

Παραλίες

Τα πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας του χωριού, σε συνδυασμό με τα καταπράσινα δέντρα, που μοιάζουν να έχουν σκαρφαλώσει στους βράχους, περικλείοντας την παραλία, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο, το οποίο συνδυάζει το άγριο των βράχων, με την ηρεμία της θάλασσας. Διάφανα νερά και παραλίες με άμμο ή βότσαλα θα βρείτε και κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής του νησιού, δίπλα ακριβώς από το Λουτρό. Οι ερημικές, ανέγγιχτες ακτές, τα ήρεμα νερά και η αίσθηση γαλήνης, που προσφέρουν, δημιουργούν ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία. Η πρόσβαση εκεί γίνεται με καΐκι, το οποίο μπορείτε να νοικιάσετε από το χωριό.

Δραστηριότητες

Παρά το γεγονός ότι το Λουτρό ενδείκνυται για την απόλυτη ξεκούραση, υπάρχουν δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με την εκδρομή σας στο χωριό. Μια εξαιρετική επιλογή είναι οι κρουαζιέρες, που πραγματοποιούνται σε δύο από τις ομορφότερες παραλίες της γύρω περιοχής, τον μαρμαρά και τα γλυκά νερά. Παράλληλα, για όσους προτιμούν το βουνό, υπάρχουν πανέμορφες διαδρομές και οργανωμένες πεζοπορίες προς τα φαράγγια της Αραδένας, της Ίμβρου, αλλά και το γνωστότερο και μεγαλύτερο φαράγγι της Σαμαριάς.

Φαγητό και Ποτό

Από το εκπληκτικό αυτό σκηνικό, δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν οι ψαροταβέρνες και τα καφενεία του χωριού. Τοποθετημένα δίπλα στο κύμα, προσφέρουν πεντανόστιμα, φρέσκα θαλασσινά, τοπικά, μαγειρευτά φαγητά, σπιτικές πίτες και μια απίστευτη ποικιλία από γλυκά. Βέβαια, δεν είναι δυνατό να παραλειφθεί η απαράμιλλη ευγένεια και φιλοξενία των κατοίκων του χωριού, η οποία συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το τοπίο.