Αγία Πετρούπολη: Γιατί αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό!


Loading...

Η Αγία Πετρούπολη γνωστή και ως Λένινγκραντ, είναι η το μεγαλύτερο λιμάνι της Ρωσίας. Η πόλη επίσης φημίζεται για την ομορφιά της καθώς λίγες πόλεις στην Ρωσία διαθέτουν λιμάνι. Από την πρόσφατη επίσκεψη μου στην πόλη, μπορώ σας πω και να σας αναλύσω γιατί η Αγία Πετρούπολη αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό.  

Το λιμάνι της

Η Αγία Πετρούπολη, όπως προανέφερα, αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Ρωσίας. Η χαρακτηριστική της ομορφιά είναι πράγματι κάτι που θα παρατηρήσεις αν την επισκεφθείς. Φυσικά μια βόλτα στον ποταμό Νέβα με κάποιο πλοίο θα σας συναρπάσει. Η κρουαζιέρα στον ποταμό είναι άκρως απολαυστική διότι μπορείτε να εξερευνήσεις την πόλη κατά μήκος, όπως ακριβώς σε οδηγεί το ποτάμι. Φυσικά να είσαι προετοιμασμένος γιατί το κρύο όπως σε κάθε πόλη της Ρωσίας είναι αρκετά τσουχτερό. Ένας λόγος παραπάνω είναι η υγρασία που διαθέτει η πόλη λόγω της θάλασσας. Να πας προετοιμασμένος ανεξάρτητα από τον μήνα.

Το Ερμιτάζ

Ο σημαντικότερος λόγος που κάνει την Αγία Πετρούπολη έναν αρκετά δημοφιλή προορισμό είναι το Ερμιτάζ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο, ακόμη πιο μεγάλο και από αυτό του Λούβρου στο Παρίσι. Ακόμη πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα μουσεία ανά την υφήλιο. Το Ερμιτάζ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νέβα και αποτελείται από ένα συγκρότημα 6 κτιρίων. Ο συνολικός αριθμός των έργων που διαθέτει το Ερμιτάζ ξεπερνούν τα 3.000.000 εκ των οποίων οι δημιουργοί είναι πασίγνωστοι όπως οι Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ωγκύστ Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και πολλών άλλων. Είναι κάτι το οποίο δεν γίνεται να μην το επισκεφθείς αν βρεθείς στην Αγία Πετρούπολη.