Αγία Πετρούπολη: Η πόλη της τέχνης και της αισθητικής


Loading...

Η Αγία Πετρούπολη είναι από τους πιο εντυπωσιακούς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Ανταγωνίζεται άξια ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αφού τόσο ο πολιτισμός της όσο και η φυσική ομορφιά της πόλης είναι πόλος έλξης. Η πόλη του Αγίου Πέτρου είναι χτισμένη πάνω σε ένα σύμπλεγμα νησιών. Αυτά  χωρίζονται από φυσικά και τεχνητά κανάλια και συγκοινωνούν μεταξύ τους με γέφυρες. Η Αγία Πετρούπολη είναι ένα ανοιχτό μουσείο αν σκεφτεί κανείς πόσα μνημεία, μεγαλοπρεπή κτίρια, αγάλματα, κήπους και γέφυρες συναντάς απλά περπατώντας την. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις όπου ολόκληρο το κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

The State Hermitage

Τα μουσεία της είναι ένας τρόπος να γνωρίσουμε κομμάτι της τέχνης αυτής της μεγαλούπολης. Το The State Hermitage μουσείο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στον κόσμο. Στεγάζεται σε 5 κτίρια και μεταξύ συλλογών με εκθέματα από ολόκληρο τον κόσμο φιλοξενεί τις εκθέσεις ρωσικής τέχνης από τον 11ο έως τον 19ο αιώνα.  Το μουσείο Faberge στεγάζεται στο παλάτι Shuvalov και η συλλογή του περιλαμβάνει περισσότερα από 4.000 έργα. Η ναυαρχίδα των συλλογών είναι τα 9 αυτοκρατορικά αβγά του Πάσχα τα οποία δημιούργησε ο Faberge  για τους δύο τελευταίους Ρώσους Τσάρους. Τέλος, το ρωσικό μουσείο το οποίο βρίσκεται στην πλατεία των Τεχνών, διαθέτει την εκτενέστερη συλλογή ρωσικής τέχνης.              

H αισθητική της Αγίας Πετρούπολης

Αφουγκραστείτε την αισθητική της Αγίας Πετρούπολης. Δείτε τα κανάλια και περπατήστε στις σκαλιστές γέφυρες της πόλης. Θα συναντήσετε πολλά νεοκλασικά κτίρια και αρχοντικά, ακόμη και παλάτια με έντονα νουβό στοιχεία και χρυσές λεπτομέρειες. To Μεγάλο Παλάτι Peterhof και οι κήποι που το περιβάλλουν είναι άκρως εντυπωσιακοί. Αξίζει να διαθέσετε ένα ολόκληρο απόγευμα να περπατήσετε στους κήπους, να δείτε από κοντά τον καταρράχτη και το συντριβάνι που βρίσκονται μπροστά από το παλάτι. Τέλος, πριν χαιρετίσετε την εντυπωσιακή αυτή πόλη, δείτε από κοντά μία παράσταση ρωσικού μπαλέτου. Ένας χορός που η Ρωσία έχει παράδοση και έχει αναγάγει σε τέχνη.