Αμβούργο: 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις


Loading...

Το Αμβούργο δεν μοιάζει σαν τις υπόλοιπες πόλεις της Γερμανίας. Ένα λιμάνι που δεν έχει καμία επαφή με θάλασσα, είναι τουλάχιστον παράξενο και εκπληκτικό. Η πόλη αυτή λοιπόν, μπορεί να μην είναι στην πρώτη σελίδα σε ό,τι έχει να επιδείξει η Γερμανία, αλλά σίγουρα μπαίνει στη δεύτερη, αμέσως μετά το Βερολίνο. Τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εκεί είναι αμέτρητα.. Αλλά κάποια είναι πιο "must".

Μια βολτα στο παρκο

Στην περιοχή Winterhude, βρίσκεται το πάρκο stadtpark. Μία "ανάσα" από πράσινο, ποδηλατόδρομους, αλλά και δρομάκια για περίπατο. Επίσης, εκεί εδρεύει το πλανητάριο. Αν έχετε μαζί σας παιδιά, υπάρχουν πολλές παιδικές χαρές γεμάτες πράσινο, που μπορείτε να παίξετε και να ευχαριστηθείτε το τοπίο. Είναι ένα υπέροχο πάρκο που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε αν βρεθείτε εκεί.

Ψώνια by the water

To Alster Arkaden είναι μία από τις πιο γραφικές αγορές.  Πρόκειται για ένα  σημείο στο Αμβούργο που είναι κυριολεκτικά στο χείλος του ποταμού. Η αγορά αυτή ξεδιπλώνεται σε περίπου 100 μέτρα μήκος και είναι εφοδιασμένη με πολυτελή καταστήματα για να κάνετε τα ψώνια σας. Η θέα και το αεράκι του ποταμού συνοδεύουν ευχάριστα την ήδη υπέροχη τοποθεσία της αγοράς.

Θεόρατη και επιβλητική

Η εκκλησία Sankt Michaelis είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου. Με ύψος που ξεπερνάει τα 130 μέτρα, η εκκλησία αυτή στέκει ψηλά και προσφέρει ένα υπέροχο θέαμα από την κορυφή της προς όλη την πόλη και είναι προσβάσιμη με ασανσέρ. Αναμφίβολα ένα must μέρος να επισκεφθείτε αν σας αρέσει η πανοραμική θέα και βάλετε την υψοφοβία σας για ύπνο.

Ο δρόμος των κόκκινων φώτων

Δεν νοείται μία επίσκεψη στο Αμβούργο, χωρίς να δείτε το Reeperbahn. Ο Red ligh district (ο δρόμος των κόκκινων φώτων) είναι γνωστός για τη βραδινή ζωντάνια του και την... πονηριά του. Μία περιοχή που το βράδυ σφύζει από ζωή, γεμάτο εστιατόρια, bars, clubs, μπυραρίες και καφέ. Αξίζει να κάνετε την βραδινή σας έξοδο εκεί με την παρέα σας, για μία εγγυημένη βραδιά διασκέδασης.

Όλα σε ένα

Μία πολύ καλή λύση για να δείτε όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορείτε, είναι η κλασσική βόλτα με το λεωφορείο. Το διπλό αυτό λεωφορείο, κάνει μία ξενάγηση στα πιο αξιοσημείωτα σημεία της πόλης και διαρκεί περίπου δύο ώρες.. Μετά από αυτό το "tour" θα μπορείτε να επιλέξετε τα αξιοθέατα που θέλετε να επισκεφθείτε πιο "εξονυχιστικά" αλλά και σίγουρα θα έχετε σχηματίσει μία πολύ καλή άποψη για το τι εστί Αμβούργο.