Αμβούργο: Τα σημεία ενδιαφέροντος!


Loading...

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Γερμανίας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της. Η πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Έλβα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες από 2.000 γέφυρες στην πόλη. Τόσο οι γέφυρες όσο και τα καταπράσινα πάρκα συμβάλουν στην ήδη ξεχωριστή ομορφιά της πόλη. Επίσης, το λιμάνι και οι γραφικές αποβάθρες αποτελούν εικόνες που ταυτίζονται με το Αμβούργο. Είναι μία πόλη γεμάτη αντιθέσεις.  O κάθε επισκέπτης μπορεί να διασκεδάσει, να ανακαλύψει κάτι νέο και σίγουρα να ζήσει μία ακόμη εμπειρία. Εμείς συγκεντρώσαμε τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα σημεία της πόλης που δεν πρέπει να χάσετε βρισκόμενοι στην  κοσμοπολίτικη μητρόπολη του γερμανικού Βορρά.

Speicherstadt

Το λιμάνι της πόλης είναι το βασικό χαρακτηριστικό της. Αν και δεν είναι θαλάσσιο λιμάνι, αλλά στον ποταμό Έλβα , είναι το μεγαλύτερο της Γερμανίας. Speicherstadt ονομάζεται το μεγαλύτερο συγκρότημα αποθηκών στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Αμβούργου.  Είναι καταχωρημένο στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, καθώς αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο πάντρεμα κτιρίων με την χαρακτηριστική εικόνα των τούβλων, δρόμων, αμέτρητων γεφυρών και του υδάτινου στοιχείου. Σήμερα αποτελεί το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης ενώ κάποια τμήματα συνεχίζουν να είναι σε χρήση. Στο Speicherstadt στεγάζεται η μεγαλύτερη σιδηροδρομική εγκατάσταση στον κόσμο, η Λιμενική Αρχή της πόλης, διάφορα μουσεία καθώς και αρκετοί προμηθευτές χαλιών. Ένα κομμάτι της ιστορίας του Αμβούργου που παραμένει ζωντανό και εξακολουθεί να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες , αποτελεί ιδανικό προορισμό για την πρώτη σας βόλτα στην πόλη.  

Reepebahn

Στην περιοχή St. Pauli του Αμβούργου θα συναντήσετε την λεωφόρο Reepebahn. Πρόκειται για το πιο γνωστό σημείο της πόλης για νυχτερινή διασκέδαση, αν και εναλλακτικό. Σε αυτό το σημείο, η πόλη δεν κοιμάται ποτέ. Θα βρείτε πάρα πολλά καφέ, μπαρ εστιατόρια και θέατρα. Επίσης θα συναντήσετε την γειτονιά των Κόκκινων Φαναριών με sex shops ,οίκους ανοχής και παρόμοιες επιχειρήσεις, καθώς αυτός είναι και ο λόγος που το δεύτερο όνομα που έχει δοθεί στην περιοχή είναι "το πιο αμαρτωλό μίλι" .    

Τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης

To Rathaus είναι το Δημαρχείο του Αμβούργου και αποτελεί ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή κτίρια της πόλης. Η αρχιτεκτονική του εντυπωσιάζει τους επισκέπτες, ενώ ο πύργος που υψώνεται στο κέντρο του κτιρίου φτάνει τα 112 μέτρα και ξεχωρίζει.  Η εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ είναι μία Χανσεατική Προτεσταντική εκκλησία σε μπαρόκ στυλ. Αποτελεί την πιο γνωστή στο Αμβούργο, και είναι από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της πόλης για να επισκεφθείτε. To κωδωνοστάσιο της εκκλησίας, ύψους 132 μέτρων είναι εξολοκλήρου καλυμμένο από χαλκό και αποτελούσε πάντα σημείο σήμανσης για τα πλοία που διέσχιζαν τον ποταμό Έλβα. Τέλος, τα τρία πιο εντυπωσιακά κτίρια του Αμβούργου συμπληρώνει το Μέγαρο της Φιλαρμονικής του Έλβα. Βρίσκεται στο νησί Γκράσμπροοκ, στον ποταμό Έλβα και εκτός από αίθουσες συναυλιών, στεγάζει ένα ξενοδοχείο, διαμερίσματα και εμπορικά καταστήματα.