Αμβούργο: Τρεις μέρες στο Αμβούργο!


Loading...

Το Αμβούργο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, με σχεδόν 2 εκατομμύρια πληθυσμό και αποτελεί βασικό πυλώνα της Γερμανικής οικονομίας, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι όχι μόνο της χώρας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο λιμάνι δεν είναι παραθαλάσσιο αλλά το διασχίζει ο ποταμός Έλβας.Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στην Γερμανική μεγαλούπολη με σκοπό να διασκεδάσουν, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσουν. Στο Αμβούργο μπορείς να επισκεφτείς το μουσείο Ballinstadt, την εκκλησία St. Michaelis ή να κάνεις τα ψώνια σου στο Alster Arkaden. Το πιο βασικό, όμως, είναι να έρθεις σε επαφή με τα καταπράσινα πάρκα και τη φυσική ομορφιά του. Τέλος, το φαγητό στο Αμβούργο είναι κυρίως διεθνών προδιαγραφών, όμως αν ψάξετε καλά θα βρείτε πιο απλά μαγαζιά όπως πιτσαρίες, fast food και τα λοιπά.

Αμβούργο

  • Εμπορικοί δρόμοι Οι οδοί Mönckebergstrasse και Spitalerstrasse σφύζουν από ζωή φιλοξενώντας πολλά από τα πιο γνωστά καταστήματα της πόλης. Μια βόλτα εκεί, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες καθώς ο αριθμός των καταστημάτων αλλά και το πλήθος του κόσμου είναι μεγάλο.
  • Τα αξιοθέατα της πόλης Το Δημαρχείο του Αμβούργου αλλά και ο ναός του St Michaels αποτελούν 2 από τα πιο όμορφα, αρχιτεκτονικά, κτίσματα της πόλης. Το πρώτο είναι το ψηλότερο κτήριο της παλιάς πόλης ενώ ο ναός του St Michaels είναι η μεγαλύτερη μπαρόκ, προτεσταντική εκκλησία. H τάση προς τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι διάχυτη καθώς κάθε σημείο της πόλης έχει στοιχεία που το επιβεβαιώνουν. Ένα από τα κυριότερα παραδείγματα είναι η Πινακοθήκη του Αμβούργου με όλα τα εκθέματα της καθώς και το Deichtorhallen που φιλοξενεί έργα τέχνης και φωτογραφίας.