Άμστερνταμ: Γυρνώντας μια πόλη με ποδήλατο.


Loading...

Το Άμστερνταμ είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο. Από τα κανάλια του Άμστερνταμ μέχρι τα παγκοσμίου φήμης μουσεία και τα ιστορικά αξιοθέατα , είναι μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης. Οι κρουαζιέρες στο κανάλι είναι δημοφιλής τρόπος για να δείτε την πόλη από μια άλλη οπτική γωνία. Το Άμστερνταμ είναι επίσης μια ποικιλόμορφη πόλη, με πλούσιο πολιτισμό, ζωντανή νυχτερινή ζωή, διεθνή εστιατόρια, καλή συγκοινωνία και μικρή οδική κυκλοφορία. Σε αυτήν την πόλη τίποτα δεν είναι μακριά καθώς μπορείτε να πάρετε ένα ποδήλατο και να ζήσετε μια αυθεντική τοπική εμπειρία.

Πως θα γνωρίσετε το Άμστερνταμ;

Οι Ολλανδοί λατρεύουν τις βόλτες με το ποδήλατο, καθώς αποτελεί ένα μέσο μεταφοράς είτε ως χόμπι είτε ως άσκηση. Θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν τεράστιες ποσότητες ποδηλάτων στην πρωτεύουσα και θα δείτε πολλούς ανθρώπους να κάνουν βόλτες με αυτά. Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε το Άμστερνταμ και τα περίχωρα του;  Μια φθηνότερη επιλογή θα ήταν να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να σχεδιάσετε το ταξίδι σας ή να περιπλανηθείτε ελεύθερα στην πόλη.

Τι θα δείτε;

Το σπίτι της Άννας Φρανκ (Anne Frank Huis) είναι το σπίτι που η Άννα Φρανκ και η οικογένειά της κρύφτηκαν κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ιστορικό μουσείο παρουσιάζει τη ζωή της Anne, το μυστικό παράρτημα και μια έκθεση σχετικά με τις διακρίσεις και τις διώξεις. Το Paleis op de Dam, ή το Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης στην πλατεία Dam. Είναι ένα από τα τρία παλάτια που είναι στη διάθεση του μονάρχη. Χρησιμοποιείται συχνά για βασιλικές και επίσημες δεξιώσεις και είναι ανοιχτό για το κοινό το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Η Dam Square είναι μια πλατεία που δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα και ήταν γνωστή για τους hippies της πλατείας Dam στην δεκαετία του εξήντα. Αυτό το vibe εξακολουθεί να ζει σήμερα. Γύρω από την πλατεία θα βρείτε σημεία όπως το Bijenkorf, το Magna Plaza, το Diamond Centre, το Βασιλικό Παλάτι, το Madame Tussauds και πολλά άλλα. Μεγάλη αφετηρία για την ημέρα διασκέδασης.