Βαρκελώνη: Έτσι όπως τη γνώρισα…


Loading...

Δεν είμαι σίγουρη αν η Βαρκελώνη τριγυρνάει στα όνειρα όλων, στα δικά μου όμως σίγουρα και μάλιστα για πολλά χρόνια. Η εμπειρία μου; Θα πρέπει σίγουρα κι εσύ να αδειάσεις τη μνήμη της φωτογραφικής σου μηχανής γιατί θα τη γεμίσεις με χιλιάδες φωτογραφίες. Με την πρώτη κι όλα ματιά με μάγεψε με το μεγαλείο της και με καθήλωσε με την ομορφιά της. Η καταπληκτική λεωφόρος La Rambla, ο γιγαντιαίος Ρωμαιοκαθολικός ναός Sagrada Familia, το Στάδιο Camp Nou και το Μουσείο του Πικάσο είναι μόνο μια μικρή γεύση μιας πόλης αξεπέραστης ενώ δε με άφησε καθόλου παραπονεμένο το φαγητό, το ποτό και η διασκέδαση… Μια πόλη μαγική, πολύχρωμη και μοναδική, που μόλις βρεθείς στους δρόμους της χάνεσαι! Με χαρούμενους ανθρώπους, δυνατή μουσική και χορό. 

Parc de la Ciutadella

H θέα μου έκοψε αμέσως την ανάσα! Έμαθα ότι το πάρκο χτίστηκε προς το τέλος του 19ου αιώνα και  ήταν ο πρώτος χώρος που σχεδιάστηκε ως δημόσιο πάρκο. Είναι ένας ευρέως διαδεδομένος χώρος για κάθε είδους ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Περιέχει πάνω από εκατό είδη φυτών, μεγάλο αριθμό αιωνόβιων δέντρων και ενδιαφέροντα γλυπτά. Εντύπωση μου ένα ο μνημειώδης καταρράκτης, τα κτήρια του 19ου αιώνα που χρησιμοποιούνται τώρα ως μουσεία, μια λίμνη για βάρκες με κωπηλασία, μονοπάτια, πολλά γλυπτά και ο ζωολογικός κήπος.

Montjuïc Mountain

Το Montjuic είναι ένας περίφημος λόφος με θέα στο λιμάνι της Βαρκελώνης. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο βουνό, που απλά δεν μπορείς να χάσεις το ταξίδι στη Βαρκελώνη! Τop επιλογή είναι να ανέβεις πάνω στο κάστρο του βουνού και να απολαύσεις την εκπληκτική θέα στο λιμάνι της Βαρκελώνης. Μπορείς να κάνεις μια περιήγηση 360º και να απολαύσεις μερικές από τις συνεχείς εκθέσεις που δείχνουν την ιστορία του Κάστρου.

Palau de la Música Catalana

Σε προκαλώ να ανακαλύψεις Palau de la Música Catalana, τη μόνη αίθουσα συναυλιών στον κόσμο που έχει κηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Με χρηματοδότηση από δημόσιες δωρεές, το Palau είναι ένα από τα πιο εικονικά παραδείγματα της αρχιτεκτονικής και μουσικής κληρονομιάς της Καταλονίας. Παρόλο που είναι ακόμα μια πλήρως λειτουργική αίθουσα μουσικής, είναι εξίσου δημοφιλής με τουριστικό αξιοθέατο με ξεναγήσεις γύρω από ένα εσωτερικό φημισμένο για το ιδιαίτερο και στολισμένο στυλ του και σίγουρα άξιζε την επίσκεψη.

Gothic Quarter

Η Γοτθική Συνοικία είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Βαρκελώνης. Στην καρδιά της παλιάς πόλης, αυτή η γειτονιά διαθέτει μια συγχώνευση κτιρίων που χρονολογούνται από τους Ρωμαϊκούς χρόνους μέχρι τον 20ό αιώνα. Περπατώντας στην περιοχή είδα επιβλητικά μνημεία, στενά δρομάκια και σχεδόν απουσία κυκλοφορίας οχημάτων. Άλλωστε, είναι αυτός ο συνδυασμός παλιών και νέων που φέρνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να δουν τη Γοτθική Συνοικία.

Bunkers del Carmel

Μπορεί να σου φανεί παράξενο που δεν έχω αναφέρει πουθενά το φαγητό η την νυχτερινή διασκέδαση, αλλά ήταν τόσο σημαντικό και εντυπωσιακό το Bunkers del Carmel που δε θα μπορούσα να το παραλείψω. Για μια υπέροχη θέα πάνω από την πόλη, θα κατευθυνθείς προς τη γειτονιά του El Carmel και να κάνεις την αναρρίχηση μέχρι το λόφο που είναι γνωστό ως Turó de la Rovira, για να φτάσεις στο Bunkers del Carmel. Πάνω από τα χόρτα και τη σκονισμένη πλαγιά, θα βρεις τις παλιές πλατφόρμες σκυροδέματος που κάποτε ήταν μέρος των αντιαεροπορικών οχυρώσεων κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Μπορεί η διαδρομή να είναι λίγο δύσκολη, αξίζει όμως τον κόπο, σίγουρα!!!!