Βαρκελώνη: Τα 5 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις!


Loading...

Η Βαρκελώνη είναι πόλη της Ισπανίας και πρωτεύουσα της Καταλονίας. Αποτελεί την δεύτερη σημαντικότερη πόλη μετά την Μαδρίτη. Είναι δημοφιλής προορισμός και την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες τον χρόνο.

Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»

Αποκλείεται να πάτε στη Βαρκελώνη και να μη δείτε το γιγαντιαίο Ρωμαιοκαθολικό Ναό Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia), καθώς είναι το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης, με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ είναι και ένα από τα ορόσημα της πόλης. Ξεχωρίζει από το μέγεθός του και είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ακόμη και σήμερα γίνονται κατασκευές στον ναό,με αντιδράσεις από πολλούς για τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή.

Πάρκο Σιουταντέλα

Το Παρκ ντε λα Σιουταντέλα είναι ένα πανέμορφο πάρκο στο κέντρο της πόλης όπου θα βρείτε καθαρό γρασίδι για να ξαπλώσετε και να απολαύσετε το ιστορικό συντριβάνι που σχεδίασε ο Josep Fontserè όπως και μία μικρή λίμνη. Στο Πάρκο Σιουταντέλα βρίσκεται επίσης ο ζωολογικός κήπος της πόλης, το Καταλανικό Κοινοβούλιο, καθώς και το Μουσείο Φυσικών Επιστημών.

Πεζόδρομος Ράμπλα

Ο Ράμπλα είναι ένας πεζόδρομος στην καρδιά της Βαρκελώνης που συνδέει την πλατεία της Καταλονίας με το Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου. Το μήκος του πεζόδρομου είναι 1.2 χιλιόμετρα και αποτελεί την κλασική βόλτα,που θα κάνουν τουρίστες αλλά και ντόπιοι. Κατά μήκος ο πεζόδρομος σκεπάζετε με πολλά δέντρα και κάθε μέρα ο Ράμπλα είναι γεμάτος τουρίστες και καλλιτέχνες του δρόμου ,που προσφέρουν υπαίθριες παραστάσεις.

Στάδιο «Καμπ Νου»

Το Στάδιο Καμπ Νου, προφέρετε σωστά στα καταλανικά ως Καμπ Νόου (Καινούργιο Γήπεδο), είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βαρκελώνης. Έχει χωρητικότητα 99.354 θεατές και ξεχωρίζει για την θερμή του ατμόσφαιρα. Αν δεν καταφέρετε να το επισκεφτείτε κατά την διάρκεια αγώνα,το Καμπ Νου πλέον λειτουργεί και σαν ποδοσφαιρικό μουσείο,καθώς πραγματοποιείτε ξενάγηση στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου και μπορείτε να γνωρίσετε όλη την ιστορία της ομάδας αλλά και να δείτε την τροπαιοθήκη.

Ενυδρείο Βαρκελώνης

Το Ενυδρείο της Βαρκελώνης είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο. Στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο κτίριο στο οποίο φιλοξενούνται τα πλέον αντιπροσωπευτικά είδη της θαλάσσιας ζωής. Πέρα από τις δεξαμενές που φιλοξενούν 450 διαφορετικά είδη ψαριών,υπάρχουν πολύ όμορφες αίθουσες για παιδικά πάρτυ,καθώς και εστιατόρια και καφέ για τους μεγαλύτερους.