Βαρκελώνη: Vamos a la playa!


Loading...

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ VAMOS A LA PLAYA!

Μία από τις πιο επισκέψιμε πόλεις στο κόσμο είναι η μοναδική Βαρκελώνη και ένας από τους αμέτρητους λόγους που θα την επιλέξεις και εσύ για τις καλοκαιρινές σου διακοπές είναι οι βραβευμένες παραλίες της. Είτε ξεκινήσεις τη μέρα σου με μια βουτιά στη θάλασσα είτε πάρεις τη σιέστα σου μετά το μεσημεριανό στην αμμουδιά, η παραλία πάντα θα φωνάζει το όνομα σου. Ραντεβού στην παραλία λοιπόν!

Ήξερες ότι οι πανέμορφες και τόσο δημοφιλείς παραλίες της Βαρκελώνης δεν υπήρχαν πριν το 1992; Αρχικά η τεράστια ακτή της πόλης ήταν γεμάτη εργοστάσια και αποθήκες εμπορευμάτων μέχρι τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 όταν η κυβέρνηση διέταξε μια ολική μεταμόρφωση και έδωσε άλλο πρόσωπο στην ακτή. Σήμερα η πόλη, έχει ψηφιστεί από το National Geographic ως καλύτερη παραθαλάσσια πόλη (“Best Beach City”) και έχει δέκα παραλίες όλες βραβευμένες με Γαλάζια σημαία στην τεράστια ακτογραμμή της.

Οι πιο κοντινές παραλίες απέχουν μόλις 10-15 λεπτά από το κέντρο της πόλης έτσι δίνουν τη τέλεια αφορμή σε ντόπιους και τουρίστες να επισκέπτονται τη θάλασσα όλες τις ώρες της ημέρας και σε καθημερινή βάση. Κόσμο θα δεις να κάνει βουτιές από αρχές Μαΐου μέχρι και Σεπτέμβρη φυσικά όταν το επιτρέπει ο καιρός. Ακριβώς δίπλα στην αμμουδιά θα βρεις αμέτρητα εστιατόρια που φημίζονται για τα θαλασσινά τους καθώς και διάφορες υποδομές που θα χρειαστείς όσο βρίσκεσαι στη παραλία(δημόσιες ντουζιέρες, δημόσιες τουαλέτες…).

Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζεις ότι πρόκειται για ‘’αστικές’’ παραλίες αφού βρίσκονται μέσα στη περιοχή της Βαρκελώνης και για αυτό συγκεντρώνουν πάνω από τρία εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο!

Τα νερά είναι πεντακάθαρα, ιδανικά για κολύμπι και η άμμος χρυσαφένια. Βέβαια όσο πιο νωρίς το πρωί πας τόσο καλύτερα, αφού όσο περνάνε οι ώρες τόσο πιο συνωστισμένες και όχι πεντακάθαρες μπορεί να γίνουν. Γενικά οι νοτιότερες παραλίες είναι πιο πολυσύχναστες και ζωντανές ενώ οι πιο βόρειες έχουν περισσότερη ηρεμία και καλύτερη αμμουδιά. Παρακάτω σου παραθέτω τέσσερις από τις παραλίες της Βαρκελώνης η καθεμία με τη δική της ομορφιά.

Παραλίες για όλα τα γούστα.

  • Η Barceloneta είναι η πιο γνωστή, η πιο κοντινή και η πιο τουριστική παραλία. Μια παραλία που πλημμυρίζει πάντα από κόσμο μπορεί να γίνει ο παράδεισος ή ο εφιάλτης σου. Ιδανική να δοκιμάσεις τις ικανότητες σου στο windsurfing και να προσπαθήσεις να δαμάσεις τα κύματα της πιο μεγάλης παραλίας της Βαρκελώνης.
  • Η Sant Sebastià βρίσκεται εξίσου πολύ κοντά στη πόλη και είναι εύκολα προσβάσιμη χωρίς να έχει το τεράστιο πλήθος της Barceloneta. Από εδώ έχεις και θέα το τεράστιο και πολυφωτογραφημένο ‘’W Hotel’’. Η όμορφη θάλασσα, όπως μαρτυράει και το όνομα της παραλίας Mar Bella, βρίσκεται βόρεια στην ακτογραμμή της Βαρκελώνης μετά το λιμάνι Olimpic.
  • Εδώ μπορείς να βγεις στη κυριολεξία έξω από τα ρούχα σου και να χαρείς το καυτό ήλιο αφού είναι δημοφιλής στους γυμνιστές ειδικά στο νότιο άκρο της.
  • Η παραλία Llevant βρίσκεται στο πιο βόριο άκρο της τεράστιας ακτογραμμής πιο κοντά στο λιμάνι Forum Marina. Επειδή είναι από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες είναι και από τις λιγότερο επισκέψιμες και περισσότερο καθαρές. Ιδανική για ηρεμία και χαλάρωση δίπλα στο κύμα.